Πολιτική

Ανδρουλάκης: Στόχος το πολιτικό μας πρόγραμμα να γίνει το κυβερνητικό σχέδιο

«Ρόλος του ΠΑΣΟΚ να είναι η υπεύθυνη αντιπολίτευση όπου το πολιτικό της πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μετά τις εκλογές»

Νίκος Ανδρουλάκης: LIVE η Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εφ’ όλης της ύλης Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (20/09) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στο Ζάππειο.

Σημειώνεται, πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, διαμαρτυρόμενος-επί της ουσίας- για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείσει αυτός τον κύκλο των αρχηγών και όχι να τον ανοίξει, όπως γινόταν έως τώρα παραδοσιακά, από τότε που πηγαίνουν οι αρχηγοί στη Διεθνή Έκθεση.

«Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι η υπεύθυνη, η αξιόπιστη αντιπολίτευση όπου το πολιτικό της πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στο Ζάππειο.

«Αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες είναι ένα συνεχές αποτυχιών του επονομαζόμενου Επιτελικού Κράτους» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκινώντας την ομιλία του, για να συμπληρώσει πως «αυτό αποδεικνύεται ένα περίβλημα ενός κέντρου εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου γίνεται έλεγχος όλων των δομών του κράτους με αναξιοκρατικό και πελατειακό τρόπο. Κάτι που δεν βοηθά τη χώρα να μπει σε έναν σωστό ευρωπαϊκό δρόμο».

«Τους τελευταίους μήνες είχαμε τα Τέμπη, φωτιές, εκρήξεις στην Αγχίαλο, την καταστροφή στη Δαδιά και την Θεσσαλία, μια καταστροφή που είναι τομή στην ιστορία της χώρας», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης και έκανε λόγο και για θέματα «καθημερινής ασφάλειας», καθώς όπως σημείωσε:

«Αν υπήρχε ένα κράτος που παρήγαγε ασφάλεια και προστάτευε τον πολίτη δεν θα είχαμε τη δολοφονία έξω από Ν. Φιλαδέλφεια όπου νεοναζί από την Κροατία έφτασαν στο γήπεδο ανενόχλητοι. Αν είχαμε κράτος ίσως σήμερα να ζούσε και ο Αντώνης Καριώτης».

«Και βέβαια αυτά που βλέπουμε να γίνονται στη Θεσσαλία τις τελευταίες ημέρες. Με εντολή Μητσοτάκη έγινε το κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα και δεν έχουν καταφέρει 11 μέρες μετά να καθαρίσουν τον τόπο από τα νεκρά ζώα. Η απάντησή τους είναι ότι περιμένουν να φύγουν τα νερά. Δεν καταλαβαίνουν ότι οδηγούν την χώρα σε μια υγειονομική βόμβα;», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel» και αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ακρίβεια και τους ελέγχους της αγοράς:

«Παντελής απουσία του κράτους από την ακρίβεια. Αυξήσεις τιμών παντού. Χωρίς έλεγχο της αγοράς για να συγκρατηθούν οι τιμές και να μειωθούν», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε:

«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το μεγάλο επίδικο είναι ποιος μπορεί να φτιάξει το κράτος ως ένα ευέλικτο μηχανισμό. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι η υπεύθυνη, η αξιόπιστη αντιπολίτευση όπου το πολιτικό της πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Όπως τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, «το πρώτο βήμα έγινε με την αύξηση των ποσοστών μας στις προηγούμενες εκλογές. Ένας ακόμα σταθμός θα είναι οι εκλογές του επόμενου μήνα, στη συνέχεια οι Ευρωεκλογές και το μεγάλο βήμα θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Για να μειωθούν οι ανισότητες, να έρθει η βιώσιμη ανάπτυξη, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευκαιρίες για όλους και κυρίως στους νέους».

Και συμπλήρωσε ο ίδιος: «Έχουμε χρέος να κάνουμε πολλά και να είστε σίγουροι ότι θα τα κάνουμε. Δεν θα απογοητεύσουμε κανέναν που μας εμπιστεύτηκε».

Δείτε παρακάτω τη Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ζάππειο:

Δείτε επίσης