Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης-Καρδίτσα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίζει από την κοινωνία»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε για δεύτερη φορά στην περιοχή και υποσχέθηκε: «Θα κάνω πιο πολλά απροειδοποίητα»

Στέφανος Κασσελάκης, Καρδίτσας, ΣΥΡΙΖΑ,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο, επισκέφθηκε νωρίτερα τον Δήμο Παλαμά Καρδίτσας.

Εκεί, έξω από το δημαρχείο, άκουσε τον δήμαρχο, Γιώργο Σακελλαρίου, εκπροσώπους γεωργών και κτηνοτρόφων, όπως και προέδρων τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μετά την επέλαση των θεομηνιών Daniel και Elias.

Οι συγκεντρωμένοι, υπογράμμισαν ότι η καταστροφή είναι απερίγραπτη, με χιλιάδες στρέμματα αγροτικής παραγωγής κατεστραμμένα, με σπίτια γκρεμισμένα,.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους άστεγους ανθρώπους, για τους οποίους θα πρέπει να υπάρξει άμεση και ουσιαστική μέριμνα της Πολιτείας.

Μάλιστα ο δήμαρχος τόνισε πως όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει, όσον αφορά τη στέγαση των άστεγων πληγέντων.

Αγρότες ανέφεραν πώς εκτός από τα χιλιάδες στρέμματα που βρίσκονται κάτω από τη λάσπη και τα επίσης χιλιάδες νεκρά ζώα, χάθηκε και ο πολύτιμος εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για να γίνει μια καινούργια αρχή. Είναι δραματική η κατάσταση που ζούμε, υπογράμμισαν, ενώ ο κ. Σακελλαρίου, προσέθεσε πως αυτό που ζούμε εδώ δεν έχει ξαναγίνει, κάνοντας λόγο για μια τεράστια απελπισία σε όλη την περιοχή.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν ακόμα άμεσες και στο 100% αποζημιώσεις, όπως και σημαντικές παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιΐα και στα αρδευτικά δίκτυα. Είμαστε σε κατάσταση πολέμου σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο κ. Κασσελάκης από την πλευρά του τόνισε πως πρέπει να δείξουμε την πλήρη αρωγή ως κράτος, σε όλα αυτά, λέγοντας πως δεν φτάνει να πονάς τον τόπο σου και να είσαι χωρίς βοήθεια από την Πολιτεία

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε πως όλα τα προβλήματα θα προωθηθούν στη Βουλή, θα τα αναδείξουμε, με τον κ. Κασσελάκη να συμπληρώνει «θα σπρώξουμε τα θέματα στη Βουλή, κρατηθείτε όσο πιο αισιόδοξοι γίνεται γιατί το έχετε ανάγκη».

Στη συνέχεια ο κ.κ. Κασσελάκης και Φάμελλος επισκέφθηκαν το κλειστό γυμναστήριο Παλαμά όπου συνομίλησαν με ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί.

Αύριο, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να συναντηθεί με τον Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και με τον Νίκο Φίλη.

Έχουμε υποχρέωση ως πολιτικοί να αναστήσουμε αυτόν τον τόπο

Σε βίντεο που ανέβασε στο X, ο κ. Κασσελάκης συνομιλεί με πολίτες και λέει, μεταξύ άλλων, ότι «ένα πράγμα που μου έμεινε στο μυαλό από την τελευταία επίσκεψη πριν από δύο εβδομάδες είναι το πόσοι ηλικιωμένοι ήταν μόνοι τους χωρίς βοήθεια».

Σχολιάζοντας την απάντηση πολίτη ότι θα μείνει εδώ γιατί είναι ο τόπος του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «για αυτή την απάντηση έχουμε υποχρέωση ως πολιτικοί και πολιτεία να αναστήσουμε αυτόν τον τόπο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα θα αρχίζει από εδώ, από την κοινωνία», καταλήγει ο κ. Κασσελάκης.

Δείτε επίσης