Πολιτική

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι τελευταίες προβλέψεις πριν την κάλπη της Κυριακής

Όσο οι μέρες περνούν και οι κάλπες έρχονται πιο κοντά, τα μηνύματα που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου μοιάζουν ολοένα και πιο ενθαρρυντικά

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι τελευταίες προβλέψεις πριν την κάλπη της Κυριακής
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το απόλυτο 13/13 μπορεί να επιτευχθεί για την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπό προϋποθέσεις πάντα, αναφορικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όσο οι μέρες περνούν και οι κάλπες έρχονται πιο κοντά, τα μηνύματα που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου μοιάζουν ολοένα και πιο ενθαρρυντικά , χωρίς όμως να θεωρείται βέβαιη η εκλογική επικράτηση στο σύνολο των περιφερειών.

Στο κυβερνών κόμμα εκτιμούν ότι από την πρώτη Κυριακή θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό με την εκλογή του "γαλάζιου" υποψηφίου στις περιφέρειες :

---Αττικής με τον Νίκο Χαρδαλιά,

---Κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα,

---Κρήτης με τον Σταύρο Αρναουτάκη,

---Νοτίου Αιγαίου με τον Γιώργο Χατζημάρκο.

Σε αυτή την ομάδα τις τελευταίες ώρες προστίθεται και η περιφέρεια Θεσσαλίας. Παρά την σημαντική "ζημιά" που προκάλεσε στην υποψηφιότητα Αγοραστού η κακοκαιρία "Daniel" και "Elias" , ο σημερινός περιφερειάρχης δείχνει σημάδια ενίσχυσης και δεν αποκλείεται να κόψει πρώτος το νήμα την προσεχή Κυριακή.

Από εκεί και πέρα στην ΝΔ θεωρούν ότι οι μάχες θα κριθούν στον δεύτερο γύρο με βέβαιους νικητές:

---Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον Φάνη Σπανό,

---στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας τον Νεκτάριο Φαρμάκη,

---στην περιφέρεια Ηπείρου τον Αλέξανδρο Καχριμάνη,

---στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας τον Γιώργο Κασαπίδη, η υποψηφιότητα του οποίου έλαβε σημαντική υποστήριξη από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην περιοχή.

Επίσης πολύ μεγάλες πιθανότητες επικράτησης στο δεύτερο γύρο έχουν ο Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο Δημήτρης Πτωχός στην Πελοπόννησο , που ήδη ανοίγει το προβάδισμα από τον πρώτο γύρο.

Δύο είναι οι περιφέρειες που θα κριθούν στο νήμα. Στο Βόρειο Αιγαίο όπου ο Αλκιβιάδης Στεφανής "παλεύει" στα ίσια τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. Παρά το γεγονός ότι ο κ.Στεφανής εκκίνησε την εκστρατεία με σημαντικό μειονέκτημα, φαίνεται πως κάλυψε τη διαφορά και πλέον το αποτέλεσμα θεωρείται αμφίρροπο.

Στα Ιόνια νησιά , η Ρόδη Κράτσα δείχνει σημάδια σχετικά ανάκαμψης και πλέον θεωρείται πιθανή η είσοδο της στον δεύτερο γύρο απέναντι στον "γαλάζιο αντάρτη" Γιάννη Τρεπεκλή. Εφόσον αυτό συμβεί τότε θα δοθεί έμφαση στην εκλογική μάχη της δεύτερης Κυριακής από το κυβερνών κόμμα, κάτι που πιθανόν να γύρει την πλάστιγγα προς την νυν περιφερειάρχη.

Δείτε επίσης