Πολιτική

Κασσελάκης: Δεν ήμουν ο εαυτός μου στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μετανιώνω τίποτα, δεν είναι αυτοκριτική, παραδοχή είναι», είπε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξεν. Κοντιάδη

Κασσελάκης: Δεν ήμουν ο εαυτός μου στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη το «ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ: Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας», από τις εκδόσεις Καστανιώτη, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (20/11) στην ΕΣΗΕΑ, μίλησε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Αρχικά, ο συγγραφέας του βιβλίου και καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Ξενοφών Κοντιάδης διευκρίνισε κατά την ομιλία του ότι το νέο του βιβλίο δεν αφορά στον Στέφανο Κασσελάκη ως πρόσωπο και ως πολιτικό, αλλά ως πολιτικό φαινόμενο. «Επομένως», όπως διευκρίνισε, η συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει το σκοπό να ακουστεί με μεγάλο ενδιαφέρον η δική του εξήγηση για αυτό το οποίο έζησε.

«Να κατανοήσουμε πώς ένας νέος άνθρωπος, άγνωστος στην Ελλάδα, που δεν ήταν καν μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αναδεικνύεται σε αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι από μια κλειστή διαδικασία αλλά από μια ανοιχτή διαδικασία στην οποία μπορούσε να μετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος», συμπλήρωσε ο Ξενοφών Κοντιάδης.

Από τη δική του μεριά, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στην παρουσία του στην εκδήλωση ως ομιλητής υπογράμμισε πως μπορεί να είναι κάπως «άβολο» να μιλά για ένα βιβλίο που φέρει το όνομά του, αλλά ότι οι προθέσεις του είναι ειλικρινείς και αγνές και είναι διατεθειμένος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση.

«Έρχομαι εδώ επειδή πιστεύω στη δημοκρατία. Μεταδημοκρατία ή Μεσσιανικό θα ήταν να μην εμφανιζόμουν εδώ, να έβγαζα ένα βίντεο και να έλεγα τι βλακείες είναι αυτά και να καθόμουν σπίτι μου. Αλλά έρχομαι εδώ γιατί πιστεύω στη δημοκρατία και αυτή είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη. Γι’ αυτό είμαι εδώ» είπε, υπογραμμίζοντας πως δεν φοβάται το debate ή την παρεξήγηση.

«Το ζητούμενο», όπως υπογράμμισε, «είναι να εξετάσουμε αν η πολιτική δουλεύει για τους πολίτες. Είναι η συζήτηση για την αποχή, την οποία χαρακτήρισε ως ρίσκο για την κοινωνία».

«Η έμπρακτη εφαρμογή των αξιών και ειδικά των προοδευτικών αξιών με ένα τρόπο που αντιμετωπίζει την αποχή, είναι μονόδρομος. Για αυτό το λόγο είμαι με το ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας πως «δεν με θεωρώ φαινόμενο είμαι απλώς άνθρωπος».

Σχετικά με την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του κόμματος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όταν αποφάσισα να κατέβω πίστευα ότι θα κερδίσω, αλλιώς δεν θα κατέβαινα. Διότι αισθάνθηκα ότι υπήρχε ένα κενό στο περιεχόμενο, δεν άκουγα εναλλακτικές προτάσεις ξεκάθαρες. Ή δεν τις άκουγα με το δικό μου τρόπο, ο οποίος είναι ένας απλός, στεγνός τρόπος, αλλά της ουσίας».

Σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε:

«Πρέπει να ανασυνταχθούμε σαν κόμμα και να προσφέρουμε στον τόπο. Το 40%, μία πανοπλία μιντιακή, δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση για τον κόσμο. Ο κόσμος δεν περνάει καλά εκεί έξω. Άρα έχουμε μεγάλη υποχρέωση όλοι όσοι είμαστε στη βολική θέση του να είμαστε ''διασημότητες'' στην Αθήνα και στην Ελλάδα, να προσφέρουμε στον κόσμο που δεν έχει την ίδια την αναγνωσιμότητα και απλά πονάει στην καθημερινότητά του. Αυτή είναι η πυξίδα σε ό,τι κάνω».

Άλλωστε, ερωτηθείς για τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την περασμένη εβδομάδα, που οδήγησε και στην αποχώρηση της «Ομπρέλας», είπε:

«Δεν αισθάνομαι ότι ήμουν ο εαυτός μου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μετανιώνω τίποτα, δεν είναι αυτοκριτική, παραδοχή είναι. Η εκλογή μου άλλαξε πολλές καριέρες και φιλοδοξίες, έχει αντιδράσεις. Τον αγώνα του κόσμου που στάθηκε στις ουρές και για όσους τίμησαν τον Αλέξη Τσίπρα που έτρεχε μόνος του και ήμουν δίπλα του, θα τον τιμήσω. Όχι κανείς δεν θα τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε επίσης