Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας είχε συναντηθεί και με τη Σία Αναγνωστοπούλου - «Κάντε υπομονή...»

Η συνάντηση έγινε στη λογική του να προλάβει τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας είχε συναντηθεί και με τη Σία Αναγνωστοπούλου - «Κάντε υπομονή...»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνάντηση με τη Σία Αναγνωστοπούλου είχε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την εκπομπή το Mega.

Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο της Σίας Αναγνωστοπούλου, συναντήθηκε μαζί της την Τρίτη, κατά το πλαίσιο της συνάντησής του και με τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Η συνάντηση έγινε στη λογική του να προλάβει τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Χριστίνα Κοραή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους συνομιλητές του «Κάντε υπομονή», καθώς δεν θέλει τη διάλυση του κόμματος.

Σία Αναγνωστοπούλου: Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Τα πράγματα γίνονται εκρηκτικά και πάρα πολύ δύσκολα

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου μίλησε το πρωί της Δευτέρας για τις εξελίξεις και την επόμενη ημέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, η Σία Αναγνωστοπούλου μίλησε για την κατάσταση με τις πρόσφατες αποχωρήσες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για αναβρασμό που επικρατεί.

«Δεν έχει βγει καμία απόφαση την οποία εγώ μπορώ να κοινοποιήσω» είπε η Σία Αναγνωστοπούλου, αναφορικά με τη συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου, και αρνήθηκε να διατυπώσει ακόμη και τη δική της θέση, σημειώνοντας πως, «δεν θα πω ούτε τι είπα εγώ σε μία κλειστή συνδιάσκεψη και δεν θα το κάνω για ένα λόγο: έχει βαρεθεί ο κόσμος να ακούει τι λέει ο ένας και ο άλλος, ενώ υπάρχουν του κόσμου τα προβλήματα».

«Μετά την ΚΕ και σε ό, τι με αφορά και τις προσπάθειες ενότητας που έχω κάνει, υπάρχει πάρα πολύ αναβρασμός. Έχει διαχυθεί απίστευτη τοξικότητα, από όλες τις πλευρές, εκτός από την ομάδα Αχτσιόγλου. Η ομάδα αυτή έχει υποστεί του κόσμου τις επιθέσεις και κανείς δεν βγήκε να πει κάτι» είπε η κυρία Αναγνωστοπούλου και συνέχισε:

«Γι’ αυτό λέω ότι, δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του. Είμαστε σε ένα μεταίχμιο, εγώ, ό, τι προσπάθεια να κάνω, βγαίνει και μου πετάει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση ο Πολάκης». Σύμφωνα με την ίδια, «κανείς από την ηγεσία δεν έχει τη διάθεση να κάνει ένα βήμα για τους δεσμούς που έχουν διαρραγεί».

Ερωτηθείσα αν τής τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν το διέψευσε, είπε ωστόσο πως, «όταν υπάρχει δημόσια δήλωση κάποιου μέλους, στελέχους και μάλιστα σε κομβική θέση, η απάντηση είναι δημόσια. Τα ιδιωτικά τηλέφωνα εμένα προσωπικά δεν μου λένε τίποτα. Θεωρώ ότι, είναι αρμοδιότητα του προέδρου να πάρει δημόσια θέση».

Έκανε εκ νέου λόγο για «χτύπημα τοξικότητας», σημειώνοντας πως, «δεν ξέρω πώς να εκλάβω όταν γίνεται ένα τέτοιο χτύπημα μία ημέρα πριν από τη διάσκεψη».

Σε ερώτημα για το αν η ομάδα Αχτσιόγλου θα αποχωρήσει για να δημιουργήσει κάτι νέο, απάντησε πως «αυτές είναι οι αποφάσεις που δεν παίρνω μόνη μου. Η προσωπική μου γνώμη και η προσπάθειά μου, δεν ελήφθη καθόλου υπόψη από την ηγετική ομάδα. Και επαναλαμβάνω ότι η ομάδα Αχτσιόγλου δεν βγήκε με καμία δήλωση εμπρηστική προς κανέναν».

Χαρακτήρισε «προσβλητική και ταπεινωτική» τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και απάντησε ερωτηθείσα αν μπορεί να γίνει αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία με αυτόν τον τρόπο πως, «με τον ΣΥΡΙΖΑ ως έχει, με την τοξικότητα και τον φόβο μη διαφωνήσεις σε κάτι, τα πράγματα γίνονται εκρηκτικά και πάρα πολύ δύσκολα. Έχει χαθεί αυτό που είχαμε πάντα με τον Τσίπρα. Η τοξικότητα δεν μπορούσε να κυριαρχήσει της συντροφικότητας».

Ερωτηθείσα, τέλος αν «είναι αργά», απάντησε πως, «τα είχα πει πριν με όλους τους τρόπους και όλους τους τόνους. Μπορούν να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης; Αυτά περί υπονομευτών; Φεύγουν στελέχη συνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το πνεύμα που έχει κυριαρχήσει, διαλύεται. Είναι σαν να γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Δείτε επίσης