Πολιτική

Κωλοτούμπα Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. - «Προϋπόθεση για την επενδυτική βαθμίδα»

«Ευπρόσδεκτη, είναι όντως μεγάλο κατόρθωμα για τη χώρα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Κωλοτούμπα Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. - «Προϋπόθεση για την επενδυτική βαθμίδα»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει σε πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με το μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε στην διακυβέρνησή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης στο Οικονομικό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υποστηρίξει πριν απο μερικές ημέρες ότι πρόκειται για την πιο «πιο μνημονιακή απόφαση» διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα πυροδότησε αντιδράσεις στελεχών. Σήμερα, περιέγραψε το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ ως προϋπόθεση για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, για την οποία εκφράστηκε και θετικά.

Συγκεκριμένα, είπε: «Επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ο υπουργός. Ευπρόσδεκτη, είναι όντως μεγάλο κατόρθωμα για τη χώρα. Αλλά η ίδια ανάλυση της Standard and Poor’s έλεγε για το πόσο ευάλωτη και μη εξωστρεφής είναι η χώρα. Για το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Και ναι, για το τεράστιο μαξιλάρι που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή. Το οποίο είναι ο λόγος που έχουμε τη επενδυτική βαθμίδα». «Και τώρα η ερώτηση είναι πώς το αξιοποιούμε, για να μπορούμε να έχουμε κοινωνική βαθμίδα για όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε.

«Έρχονται σε μένα και κλαίνε»

Ακόμη, υποστήριξε πως «η Ελλάδα δεν είναι παράδεισος, ούτε εφιάλτης», ενώ ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι και η Θεσσαλονίκη, από τις πόλεις με το λιγότερο πράσινο σε όλη την Ευρώπη. Και αντί να γίνει η Καλαμαριά πηγή πρασίνου, πάει να γίνει ένα μικρό Μαϊάμι. Αυτή είναι η προτεραιότητα;» αναρωτήθηκε. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στις επισκέψεις του στη δοκιμαζόμενη Θεσσαλία, όπου όπως είπε, 3 στους 4 ανθρώπους δεν έχουν πάρει αποζημίωση. «Έρχονται σε μένα και κλαίνε, γιατί δεν έχουν ένα χέρι να τους βοηθήσει να ξελασπώσουν τη ζωή τους» σημείωσε.

«Είναι Ελλάδα το Κιλκίς; Μία μικρή πόλη η οποία έχει χάσει πάνω από 10% του πληθυσμού της τα τελευταία χρόνια. Πώς θα σταθεί στα πόδια του Κιλκίς ή η Κοζάνη;» διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «η Λήμνος χωρίς αναισθησιολόγο. Σου λένε κάνε προκηρύξεις, δώσε ένα bonus, κάποια κίνητρα, πού είναι οι προκηρύξεις; Επενδυτική βαθμίδα έχουμε, σωστά; Πού είναι επιτέλους να δουλέψει η δημόσια υγεία; Αλλά ασχολούμαστε με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων αντί να φτιάξουμε τα πανεπιστήμια και να επενδύσουμε σε αυτά;».

«Πού είναι οι νοσηλευτές, οι διασώστες, οι τραυματιοφορείς; Όλοι λένε ότι υποφέρουν και ότι οι απολαβές τους δεν έχουν αυξηθεί. Είναι εξοντωμένοι. Δεν μπορούν να πάρουνε ρεπό», παρατήρησε.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε οξεία κριτική και στο νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κάνοντας λόγο για «ανήκουστο οριζόντιο μέτρο, χωρίς κριτήρια και άδικο».

«Αυτό δεν είναι ο τρόπος που αναβαθμίζεις την Ελλάδα. Επιτέλους, μία μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση θα μπορέσει να πατάξει την τεράστια διαπλοκή και τη σπατάλη. Η χώρα χρειάζεται κοινωνικό κράτος και πλήρως αποδοτικό κράτος, ώστε να μπορεί κάθε Έλληνας που μεγαλώνει εδώ ή θέλει να γυρίσει εδώ να ζήσει τη δική του κοινωνική ανέλιξη, το δικό του ελληνικό όνειρο» σημείωσε.

«Κάθε μέρα επιλέγουμε τι Έλληνες θέλουμε να γίνουμε, αν θα επιστρέψουμε στις αμαρτίες του παρελθόντος ή θα γίνουμε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα» κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Δείτε επίσης