Πολιτική

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Μπλίνκεν: Σε άριστο επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για τη συμβολή της Ελλάδας στην εκκένωση Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή 

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Μπλίνκεν: Σε άριστο επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και απηύθυνε πρόσκληση στον Γιώργο Γεραπετρίτη να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον στις αρχές της επόμενης χρονιάς για την πραγματοποίηση του Στρατηγικού Διαλόγου Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα στο Μεσανατολικό και εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο περιφερειακής διάχυσης της κρίσης. Ανέδειξε δε την ετοιμότητα της Αθήνας να βοηθήσει με όποιο τρόπο είναι δυνατόν στην αποκλιμάκωση.

Από την πλευρά του, ο Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον Γιώργο Γεραπετρίτη για τη συμβολή της Ελλάδας στην εκκένωση Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή και εξήρε τον κρίσιμο ρόλο της χώρας μας ως αξιόπιστου συνομιλητή των μερών.

Οι υπουργοί συζήτησαν για την ανάγκη ταχύτατης ενεργειακής διαφοροποίησης και αυτονομίας, καθώς και για τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας προς την κατεύθυνση αυτή.

Δείτε επίσης