Πολιτική

Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης, στην Οικονομία το βάρος της κυβέρνησης

Κεντρική θέση η μείωση της φορολογίας, κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε δείχνει να ξεχνάει

Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης, στην Οικονομία το βάρος της κυβέρνησης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με μία κίνηση «ματ», για την οποία μέχρι και την τελευταία στιγμή, ουδείς γνώριζε το παραμικρό η κυβέρνηση απέδειξε την πραγματική της στόχευση.

«Η προβλεπόμενη μείωση του τέλους επιτηδεύματος δε θα εξαρτάται από το ύψος του δηλωμένου εισοδήματος, αλλά θα είναι οριζόντια. Oλοι οι επαγγελματίες θα έχουν μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, βάζοντας ξανά την Οικονομία στο επίκεντρο της δημόσιας ατζέντας.

Την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση φυλλοροεί και ο Στέφανος Κασσελάκης ψάχνει να βρει τον ακριβή αριθμό της κοινοβουλευτικής του ομάδας, στο κυβερνών κόμμα υλοποιούν βήμα- βήμα τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Κεντρική θέση η μείωση της φορολογίας, κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε δείχνει να ξεχνάει. Παρά λοιπόν το προφανές προβάδισμα που του προσφέρει σε καθημερινή βάση ο ΣΥΡΙΖΑ με την εσωστρέφεια του, η ΝΔ προσπαθεί να μην παρασυρθεί από τις «δάφνες» της πολιτικής κυριαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του και στο υπουργείο Οικονομικών να βάζουν ως πρώτη προτεραιότητα την μείωση των βαρών που σηκώνουν οι πολίτες.

Βασικός πυλώνας σε αυτόν τον σχεδιασμό είναι η φορολογία και η μείωσή της, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο πιστεύουν ότι μόνο μέσα από την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας εξασφαλίζεται η κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό και όχι μέσα από τα διαρκή προβλήματα των πολιτικών αντιπάλων.

Στο πλαίσιο αυτό το οικονομικό επιτελείο εξετάζει και άλλες παρεμβάσεις προς την ίδια κατεύθυνση. Σημείο αιχμής θεωρείται ότι θα είναι η κυοφορούμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο FITCH την επόμενη Παρασκευή.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση περιμένει θετικά νέα, τα οποία θα καθορίσουν και τα επόμενα βήματα αναφορικά με τις φοροαπαλλαγές.

Στο συγκεκριμένο πεδίο όλοι αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση παίζει χωρίς αντίπαλο μιας και η αντιπολίτευση δεν έχει βρει το βηματισμό της, κάτι που δείχνει ακόμα να αργεί.

Δείτε επίσης