Πολιτική

Ενημέρωση της ΠτΔ από τον Γεραπετρίτη για την επίσκεψη Ερντογάν

«Με σοβαρότητα και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο θα βελτιώσουμε τις σχέσεις με την Τουρκία»

Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Γεραπετρίτης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνάντηση, Προεδρικό Μέγαρο, Ερντογάν, Εξωτερική Πολιτική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος την ενημέρωσε για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στον διάλογο που είχαν νωρίτερα, το μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και ότι δεν χρειάζεται υπερβολική ρητορική, αλλά σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η Ελλάδα προσδοκά μια καλή συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων που έχουμε αυτή τη στιγμή στον κόσμο, και μάλιστα με βάση ακριβώς αυτές τις αρχές και προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο η χώρα θα προσέλθει στη συζήτηση «με φρόνηση και σοβαρότητα».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Γεραπετρίτης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνάντηση, Προεδρικό Μέγαρο, Ερντογάν, Εξωτερική Πολιτική

Δείτε επίσης