Πολιτική

Μπακογιάννη: Υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών - Τι είπε για τα παιδιά

«Είναι αδικημένα από τον νόμο, πρέπει να τα προστατεύσουμε»

Ντόρα Μπακογιάννη, ομόφυλα ζευγάρια, γάμος, τεκνοθεσία, παιδιά, οικογένεια, νομοσχέδιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για αρκετά θέματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε στο MEGA η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και πως τα παιδιά τους είναι τα μοναδικά που δεν έχουν δικαιώματα στην Ελλάδα.

«Είναι αδικημένα από τον νόμο, πρέπει να τα προστατεύσουμε», υπογράμμισε.

«Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι όλες τις αντιδράσεις οι οποίες υπάρχουν, γιατί αυτό είναι ένα θέμα που άπτεται της ζωής των ανθρώπων και έχει πάντοτε διαφορετικές προσεγγίσεις», είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε εκπομπή του MEGA.

Αφού σημείωσε ότι είναι «παραδοσιακή μαμά και γιαγιά», συνέχισε: «Η πραγματικότητα λέει ότι σήμερα δεν υπάρχουν μόνο οι πυρηνικές οικογένειες, οι παραδοσιακές οικογένειες. Υπάρχουν μονογονεϊκές, υπάρχουν οικογένειες με παιδιά χωρισμένων γονιών και υπάρχουν παιδιά ομόφυλων ζευγαριών».

Όλα τα υπόλοιπα παιδιά, τόνισε η κ. Μπακογιάννη, έχουν δικαιώματα. «Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα», συμπλήρωσε. «Αν είσαι παιδί ομόφυλου ζευγαριού, είσαι βιολογικό παιδί του ενός ή του άλλου. Κι ας είναι το ζευγάρι αυτό το οποίο μεγαλώνει το παιδί, έστω κι αν μας ξενίζει το είδος του ζευγαριού», πρόσθεσε.

Σε περίπτωση που πεθάνει ο βιολογικός γονιός, «το παιδί αυτό πάει κατευθείαν στην Πρόνοια. Δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, δεν έχει δικαίωμα να τον κληρονομήσει», ανέφερε ενδεικτικά για τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών.

Μπακογιάννη: Αδικημένα από τον νόμο τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών

«Αυτά τα παιδιά, σήμερα, είναι αδικημένα από τον νόμο. Πρέπει να τα προστατεύσουμε, γιατί το σύμφωνο συμβίωσης έχει δώσει τα δικαιώματα στο ζευγάρι, αυτοί που δεν έχουν δικαιώματα είναι τα παιδιά», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και επεσήμανε ότι η πολιτική πρέπει να δίνει λύσεις σε υπαρκτά θέματα.

Ερωτηθείσα για αυτούς που αντιδρούν από τις τάξεις της ΝΔ- μεταξύ ο Μάκης Βορίδης και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν ταχθεί κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με δηλώσεις τους- και το αν πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις για όσους δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: «Σε θέματα συνείδησης δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία».

Πέρα από το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε στις ενστάσεις του Αντώνη Σαμαρά και για την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

«Η συνάντηση πρέπει να γίνει», υπογράμμισε και σχολίασε: «Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά οι επισκέψεις συνεχίστηκαν, υπήρξαν οι επαφές με τον κ. Ερντογάν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ. Άρα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις ακολουθούν ακριβώς την ίδια πολιτική, διότι αυτό είναι το εθνικό συμφέρον».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε: «Είναι εύκολο να λες “όχι” και να κατηγορείς. Και δυστυχώς στην Ελλάδα ο υγιής πατριωτισμός πάρα πολλές φορές είναι σε πιο αδύναμη θέση από την πατριδοκαπηλία, που πουλά πιο πολύ».

Δείτε επίσης