Πολιτική

Μηταράκης: Δεν θα ψηφίσω τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών-Είναι αξιακό το ζήτημα

«Όχι» στη νομική κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών λέει και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης

νοτης μηταρακης γαμος ομοφυλων ζευγαριων, γαμος ομοφυλων ζευγαριων νδ κυβερνηση, κυβερνηση νδ γαμος ομοφυλων ζευγαριων, νότης μηταράκης γάμος ομόφυλων ζευγαριών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης προστέθηκε στον «κατάλογο» των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που λένε «όχι» στη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

«Το θέμα της νομοθέτησης, της αναγνώρισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα αξιακό ζήτημα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μηταράκης και υποστήριξε πως «από την πλευρά της Πολιτείας είναι σημαντικό να διατηρήσουμε κάποιες αξιακές αρχές».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί προσωπικά για την αναγνώριση του ομόφυλου γάμου στην Ελλάδα και αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων το σχετικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα, να τονιστεί πως σύμφωνα με τη σχετική νομοθέτηση του Δεκεμβρίου 2015, τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης.

Δείτε επίσης