Πολιτική

Οπαδική βία: Στην Εισαγγελέα συνολικά οι υποθέσεις αθλητικής βίας - Ζητούν ποινική αναβάθμιση

Χωρίς φιλάθλους οι αγώνες της Super League για δύο μήνες - Κεκλεισμένων των θυρών το ματς του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League

Οπαδική βία: Στην Εισαγγελέα συνολικά οι υποθέσεις αθλητικής βίας - Ζητούν ποινική αναβάθμιση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σύμφωνα με τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την εξάλειψη της οπαδικής βίας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Προστασίας Πολίτη, κ. Οικονόμου και ο αναπλ. υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης θα επισκεφθούν την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου την Τρίτη 12/12.

Όπως έγινε γνωστό θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Επιπλέον οι Υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Οπαδική Βία: Συνένωση δκικογραφιών αλά Χρυσή Αυγή

Μέσα σε αυτό το δίμηνο, που αποφασίστηκε οι αγώνες της Super League να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, θα επιδιωχθεί η συνένωση των δικογραφιών που αφορούν σε περιστατικά οπαδικής βίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν πίσω από όλα αυτά κρύβονται ομάδες με εγκληματική δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολλά περιστατικά που έχουν απασχολήσει τις αρχές όσοι κινούνται στον χώρο αυτό και τελούν πράξεις σαν αυτή που ζήσαμε στα τραγικά γεγονότα του Ρέντη δείχνουν να κινούνται ως μέλη εγκληματικής ή εγκληματικών οργανώσεων.

Τα βήματα που ακολουθούνται θυμίζουν τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύφθηκε η δράση της «Χρυσής Αυγής».

Παύλος Μαρινάκης: Η ελληνική δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Μαρινάκης «η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το παράδοξο εκατομμύρια φιλάθλων να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση οργανωμένων στρατών, οι οποίοι κατά καιρούς «ανακαλύπτουν» το βόλεϊ ή το χάντμπολ, μολύνοντας ακόμα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Δείτε επίσης