Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχεις λευκή επιταγή» απαντούν στελέχη στον Στέφανο Κασσελάκη

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκης, Πολιτική Γραμματεία, συνεδρίαση, κόμμα, αξιωματική αντιπολίτευση, Κουμουνδούρου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το γάντι στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που τις προηγούμενες ημέρες είχαν δείξει πρόθεση αμφισβήτησης έριξε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα μέλη.

»Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο που θα είναι συνέδριο επανίδρυσης».

Το καταστατικό Συνέδριο είναι προγραμματισμένο για το Φθινόπωρο.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα πω, ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν δεν με εμπιστεύεστε ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών».

Κλείνοντας ανέφερε: «Να πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση. Δεν προτίθεμαι να γίνω Ιφιγένεια».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη της ΠΓ απάντησαν στο ίδιο ύφος: «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν». Μάλιστα, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσαν πως η θητεία του προέδρου θα κριθεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

«Δεν παραιτούμαι»

Μιλώντας στο LSE, τη Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε αν πρόκειται να παραιτηθεί σε περίπτωση που βρεθεί 20 μονάδες μακριά από τη Νέα Δημοκρατία. Εκείνος απάντησε μονολεκτικά και αποφασιστικά: «Όχι».

Για να συνεχίσει: «Νομίζω ότι μπορούμε εύκολα να βγούμε δεύτεροι, νομίζω ότι μπορούμε να εκπλήξουμε τη χώρα. Πρέπει να εκτελέσω το σχέδιό μου. Δεν εκλέχθηκα για να είμαι πρώτος στις δημοσκοπήσεις έναν μήνα μετά την εκλογή μου στην προεδρία. Θα νικήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Θα νικήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δημιουργήσαμε μια νέα εναλλακτική, είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Η επίθεση στα Media

Νωρίτερα, φτάνοντας στην Κουμουνδούρου, για τη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, αφού πρώτα επισκέφθηκε τους αγρότες στο Σύνταγμα επιτέθηκε στα ΜΜΕ.

«Επιτέλους η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνει. Από όλα τα media. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει κι αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Δείτε επίσης