Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Ρήξη» Κασσελάκη-Τεμπονέρα–Πρόεδρος του Συνεδρίου ο Πάνος Ρήγας

Επικράτησε ο εκλεκτός του προέδρου Στ. Κασσελάκη για το Συνέδριο – Το παρασκήνιο της θυελλώδους συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκης, Τεμπονέρας, Πολιτική Γραμματεία, συνεδρίαση, Συνέδριο, παρασκήνιο, Κουμουνδούρου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με το βλέμμα στο Συνέδριο που αρχίζει αύριο, Πέμπτη (22.02), τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους της έντασης που άρχισε με αφορμή το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τα μέλη και κορυφώθηκε με την επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία.

Την ίδια ώρα στο «φως» έρχονται διάλογοι μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Διονύση Τεμπονέρα, οι οποίοι ελέχθησαν κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του iefimerida.gr η πλευρά Κασσελάκη φαίνεται πως προετοιμάζεται για «σύγκρουση» με τους αμφισβητίες στο Συνέδριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να ρίξει νέες «βόμβες», καλώντας το μεγαλύτερο κομματικό όργανο, που αριθμεί περίπου 4.000 συνέδρους να ψηφίσουν τις προτάσεις του για μια σειρά από ζητήματα.

«Την αποσύρω για όλους, εκτός από σένα»

«Κόντρα» Κασσελάκη - Τεμπονέρα ξέσπασε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με αφορμή την επίμαχη επιστολή του προέδρου του κόμματος, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης αντιλαμβανόμενος το χάσμα που θα μπορούσε να προκληθεί πήρε πίσω την εν λόγω επιστολή εξαιρώντας τον Διονύση Τεμπονέρα.

«Εφόσον βεβαιώνετε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, αποσύρω την επιστολή, φραστικά για όλους, εκτός από εσένα» φέρεται να είπε ο Στέφανος Κασσελάκης προς τον Διονύση Τεμπονέρα.

Ξεκινά το κρίσιμο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Στο συνέδριο που ξεκινάει την Πέμπτη αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή οι σχεδιασμοί του και τα μηνύματα εντός και εκτός κόμματος.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, με το σύνθημα «Προοδευτική Αντεπίθεση Τώρα» αυτό που επιδιώκουν, αυτό το διάστημα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αφήσουν πίσω την εσωστρέφεια του τελευταίου 48ωρου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και τα στελέχη πρόκειται να εμφανιστούν ως μία εναλλακτική διακυβέρνηση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόεδρος του Συνεδρίου ο Πάνος Ρήγας

Την ίδια στιγμή σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πάνος Ρήγας εξελέγη πρόεδρος της διαδικασίας.

Να σημειώσουμε ότι με παρέμβαση του Χρήστου Σπίρτζη προτάθηκε ο Νίκος Μαδεμλής.

Έπειτα από ψηφοφορία, ο Πάνος Ρήγας επικράτησε του Νίκου Μαδεμλή με ψήφους 24-14.

Δείτε επίσης