Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα του «The Bricklayer» - Παρούσα η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου

Ξενάγηση στα στούντιο της Θεσσαλονίκης Nu Boyana Hellenic Film Studios.

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα του «The Bricklayer» - Παρούσα η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Μια μέρα πριν ολοκληρωθούν τα κινηματογραφικά γυρίσματα της ταινίας The Bricklayer, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος, επισκέφτηκαν το στούντιο.

Δυο μόλις μέρες απέμειναν από τα γυρίσματα της ταινίας The Bricklayer με πρωταγωνιστή τον Aaron Eckhart. Σήμερα, στα στούντιο, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, 44η μέρα γυρίζεται μια από τις σκηνές και όπως μας αποκάλυψε ο executive producer Rob Van Norden στην ταινία θα παιχτεί από τις πρώτες σκηνές.

Γυρίσματα πραγματοποιούνται στον εξωτερικό χώρο των στούντιο, όπου και ολοκληρώνονται αύριο, 45η ημέρα συνολικών γυρισμάτων.

Το “παρών” στα γυρίσματα δίνει και ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής εταιρίας παραγωγής Millenium με έδρα στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ Avi Lerner.

Εντός Μαΐου νέα γυρίσματα
Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr στο πλαίσιο της ξενάγησης στα κινηματογραφικά στούντιο, γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν εντός του τρέχοντος μηνός και συγκεκριμένα στις 22 Μαΐου.

Αφορά την ταινία Tin Soldiers με πρωταγωνιστή τον Robert de Niro. Τα περισσότερα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Δράμας και λιγότερα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα είναι από άλλη αμερικανική εταιρία παραγωγής.

Σχετικά με την επόμενη ταινία της Millennium όπως μας είπε ο κ. Van Norden, θα ξεκινήσουν εντός Σεπτεμβρίου, πιθανότατα και Αύγουστο.

Τα ελληνικά στούντιο
Τα στούντιο τα οποία βρίσκονται στο δρόμο Θεσσαλονίκης Πολυγύρου, έξω από τη Νέα Ραιδεστό αγοράστηκαν το 2019 από τον Ελληνοαμερικανικό επιχειρηματία John Kalafatis,ο οποίος, μεταξύ άλλων διαθέτει και τα York Studios στις ΗΠΑ.

Σε συνεργασία με την Nu Boyana Studios στη Βουλγαρία με εμπειρία 20 και πλέον ετών δημιούργησαν τα Nu Boyana Hellenic Film Studios.

“Κοτέτσι” τα χαρακτήρισε χαϊδευτικά ο executive producer Rob Van Norden εξηγώντας πως σε βάθος διετίας οι παλιές αποθήκες αναβαθμίζονται με στόχο να φιλοξενούν κι άλλες μεγαλύτερες παραγωγές, να γυρίζονται και διαφημίσεις, ελληνικές ταινίες κτλ. Επιπλέον επαναχρησιμοποιούνται υλικά και σκηνικά από ταινίες που έχουν γυριστεί όπως για παράδειγμα Barracuda κτλ.

Περιλαμβάνουν οκτώ αποθήκες, οι οποίες θα διαμορφώνονται σταδιακά και εξωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα προσφέρει από τα ελκυστικότερα cash rebate που ανέρχεται σε ποσοστό 40%!

Πηγή: GRTimes.gr

Δείτε επίσης