Πολιτισμός

Η παιδική σκηνή «Κάρμεν Ρουγγέρη» ταξιδεύει με την πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας μας «Περσέας και Ανδρομέδα»

Έναρξη παραστάσεων στις 30 Ιουνίου

Η παιδική σκηνή «Κάρμεν Ρουγγέρη» ταξιδεύει με την πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας μας «Περσέας και Ανδρομέδα»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

«Ωραία που είναι λίγο – λίγο τα παιδιά να γνωρίζουν την μυθολογία μας μέσα από το θέατρο». Με αυτή τη σκέψη, φέτος η παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με την πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας.

Ένα παραμύθι που ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή! Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας.

Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι αυτό στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος, καλός, για το μικρό Περσέα.

Περσέας και Ανδρομέδα

Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως στα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, ,αγωνία εκπλήξεις και ακόμα σκηνές γεμάτες γέλιο που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους .Κάποια στιγμή θα συναντήσει τον έρωτα… Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη .Τα πανέμορφα σκηνικά και κοστούμια, υπογράφει η Χριστίνα Κουλουμπή. Οι χορογραφίες και οι φωτισμοί είναι του Πέτρου Γάλλια . Η μουσική και τα τραγούδια, εμπνευσμένα από την παράδοση είναι του Αντώνη Δελαπόρτα. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Ανδρέα Κουλουμπή.

Πρωταγωνιστούν: (με αλφαβητική σειρά):

Χάρης Αγγέλου ,Κατερίνα Γεωργάκη ,Ηλέκτρα Θεολόγη, Έλενα Μιχαλάκη , Γιώργος Μπανταδάκης, Γιάννης Νικολάου, Νεκτάριος Φαρμάκης

Πληροφορίες για το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης «ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» στο: https://www.karmenrouggeri.gr/

Έναρξη παραστάσεων: 30 Ιουνίου 2022

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

Δείτε επίσης