Πολιτισμός

Η Μαρίνα Σάττι ρίχνει «σπίρτο και βενζίνη» στη σκηνή του VOX

Η τραγουδοποιός και πολυσχιδής καλλιτέχνις έρχεται στη σκηνή του VOX για μία και μοναδική εμφάνιση, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου – Η προπώλησε ξεκίνησε

Η Μαρίνα Σάττι ρίχνει «σπίρτο και βενζίνη» στη σκηνή του VOX
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφής στα ηλεκτρονικά Charts, για άλλη μια φορά, με τα νέα της τραγούδια «Πάλι», «Πόνος Κρυφός», «Σπίρτο και Βενζίνη» η Μαρίνα Σάττι ανεβαίνει στη σκηνή του VOX.

Οι συναυλίες της Μαρίνας Σάττι είναι το ίδιο ξεχωριστές όσο και τα τραγούδια που δημιουργεί. Στο live της θα παρουσιάσει ένα μοναδικό και ιδιαίτερο μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακές καταβολές, περίτεχνα συνδυασμένες με τις σύγχρονες μουσικές τάσεις.

«Για μένα παράδοση είναι οι άνθρωποι –που έρχονται και φεύγουν–, ο τρόπος που βρίσκονται μεταξύ τους, που επικοινωνούν και αυτά που αφήνουν πίσω τους», έχει δηλώσει η ίδια.

Η Μαρίνα Σάττι άλλωστε έγινε γνωστή την προηγούμενη δεκαετία με τη διασκευή του τραγουδιού «Θα σπάσω κούπες», το οποίο είναι παραδοσιακό Μικρασιατικό τραγούδι του περασμένου αιώνα και το έχουν ερμηνεύσει πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Χρήστος Δάντης. Το κομμάτι γράφει σήμερα περισσότερες από 26 εκατομμύρια θεάσεις, ενώ και η «Μάντισσα» που ακολούθησε έσπασε τα κοντέρ με 54 εκατομμύρια.

Το τραγούδι «Σπίρτο και βενζίνη» δημιούργησε για μια ακόμη φορά το απαραίτητο μπαζ, στα social media. Παράλληλα, όμως δίχασε, καθώς οι στίχοι του θύμιζαν σε πολλούς το «ρίξε στο κορμί μου σπίρτο» της Κατερίνας Κούκα.

Στη συναυλία της θα ακούσουμε ζωντανά όλα τα τραγούδια του πρώτου της δίσκου με τίτλο «YENNA». Ένας καθόλου τυχαίος τίτλος, καθώς δηλώνει την πρόθεσή της να αποτυπώσει συμβολικά τη δημιουργική διαδικασία από τη σύλληψη μέχρι τη γέννα: τον ενθουσιασμό, τον φόβο, την ανασφάλεια, τον πόνο και τελικά τη στιγμή της έλευσης στον κόσμο και, ως εκ τούτου, την αλλαγή.

Το πρώτο άλμπουμ της Μαρίνας Σάττι αποτελεί ένα οδοιπορικό με αναφορές στους ήχους ολόκληρης της ελληνικής επαρχίας – από τον ζουρνά και το νταούλι του Βορρά ή το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου μέχρι τα γλέντια και τους χορούς της Κρήτης.

Η Μαρίνα Σάττι αποτυπώνει τις πρωτόγονες δονήσεις της ελληνικής υπαίθρου, εμπνευσμένες από τα άγρια βουνά και την απέραντη θάλασσα της Μεσογείου, τολμώντας ταυτόχρονα να πειραματιστεί με pop και urban στοιχεία, απογειώνοντας τον προσωπικό ήχο της που την έκανε να ξεχωρίσει.

Την πλαισιώνει μια εξαιρετική μπάντα, σε μια σύγχρονη μουσική γιορτή με πολυφωνικές αλχημείες, απροσδόκητες ενορχηστρώσεις και τη μοναδικά χαρακτηριστική αισθητική της.

Τραγούδια από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Γκάιντα και beats. Νταούλια και 808. Μια γιορτή –με τη δύναμη να ενώνει ανθρώπους κάθε εθνικότητας και κάθε γενιάς–, όπου το σύγχρονο συναντάει το παραδοσιακό, για να εκφραστούν μέσα από την πιο άμεση γλώσσα: τη μουσική.

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου να είστε όλοι στο VOX!

Δείτε επίσης