Πολιτισμός

Χρυσές Σφαίρες 2024: Η Barbie σαρώνει σε υποψηφιότητες

Ορίστηκε η ημερομηνία για την 81η ετήσια απονομή των Χρυσών Σφαιρών για την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Barbie
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα βραβεία των Χρυσών Σφαιρών παρακολουθούνται σε περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές παγκοσμίως και είναι μία από τις λίγες τελετές απονομής βραβείων που τιμούν αποδέκτες τόσο για κινηματογραφικά όσο και για τηλεοπτικά επιτεύγματα.

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες για το 2024 και οι πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, η Barbie και η Oppenheimer, έλαβαν και οι δύο πολλές υποψηφιότητες στις 81ες Χρυσές Σφαίρες.

Η τελετή απονομής θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου.

Η Barbie κυριάρχησε στις υποψηφιότητες με εννέα, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας μιούζικαλ ή κωμωδίας. Καθώς και υποψηφιότητες για τους Margot Robbie and Ryan Gosling και για τρία πρωτότυπα τραγούδια.

Ακολούθησε με μικρή διαφορά η ταινία “Oppenheimer”, η οποία συγκέντρωσε οκτώ υποψηφιότητες. Για καλύτερη δραματική ταινίας, ενώ υποψήφιοι είναι και οι ηθοποιοί, Cillian Murphy, Robert Downey Jr. και Emily Blunt.

Η Greta Gerwig και ο Christopher Nolan είναι αμφότεροι υποψήφιοι για καλύτερη σκηνοθεσία και καλύτερο σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Ο Ryan Gosling είναι υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου. Η Μάργκοτ Ρόμπι είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ερμηνεία της ως Barbie.

Η ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Killers of the Flower Moon» είναι επίσης υποψήφια για πολλά βραβεία. Ο Leonardo DiCaprio είναι υποψήφιος για τον καλύτερο Α’ ανδρικό ρόλο σε δραματική ταινία. Ο Robert De Niro είναι υποψήφιος για τον καλύτερο Β’ ανδρικό ρόλο.

Η ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη είναι επίσης υποψήφια για καλύτερη δραματική ταινία. Ο ίδιος ο Σκορτσέζε είναι υποψήφιος για καλύτερη σκηνοθεσία κινηματογραφικής ταινίας. Στην ίδια κατηγορία υποψήφιοι είναι: ο Μπράντλεϊ Κούπερ για το Maestro, ο Γιώργος Λάνθιμος για το Poor Things, η Celine Song για το Past Lives και το δίδυμο Barbenheimer, Gerwig και Nolan.

Δείτε επίσης