Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop: Η Κρήτη «κατέλαβε» το Άμστερνταμ
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης προβάλλοντας τις υποδομές, τις ομορφιές, την γαστρονομία και την φιλοξενία του νησιού στην ολλανδική αγορά

Στο επίκεντρο της φημισμένης ημερίδας «Greek Luxury Tourism και Gastronomy Workshop» που διοργανώθηκε στο Άμστερνταμ και συμμετείχαν όλοι οι σημαντικοί τουριστικοί πράκτορες, οργανισμοί και φορείς της Ολλανδίας, βρέθηκαν οι ομορφιές και η φιλοξενία της Κρήτης.
Στο εμβληματικό και ιστορικό (ηλικίας 107 ετών) Grand Hotel Amrâth του Άμστερνταμ η Περιφέρεια Κρήτης (εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκο Κώτσογλου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Εμμανουήλ Βολικάκη) παρουσίασε στους σημαντικότερους τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και φορέων της Ολλανδίας τα μοναδικά στοιχεία, τις εμπειρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει το νησί στους επισκέπτες υψηλού επιπέδου.
Με δεδομένο πως η ημερίδα έχει κύριο αντικείμενο τον τουρισμό πολυτελείας και τον -λεγόμενο- γαστρονομικό τουρισμό, δύο τομείς στους οποίους η Κρήτη παραδοσιακά έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.
Όπως αναδείχθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης η διατροφή αποτελεί ένα από σημεία που προσελκύουν τους Ολλανδούς στο νησί, αφού γενικά οι κάτοικοι από τις Κάτω Χώρες (Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο) και ειδικά οι Ολλανδοί «λατρεύουν» Κρήτη, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι του τουρισμού αλλά και bloggers και influencers που πέρασαν από το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στις προσωπικές επαγγελματικές/εταιρικές (Β2Β) συναντήσεις εργασίας που είχαν με τους εκπροσώπους του νησιού.
Εκτός τις πολύ σημαντικές συναντήσεις, η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της σε σχέση με την θεματική αρχιτεκτονική της γύρω από τον Τουρισμό και την ποικιλομορφία της, ενθουσιάζοντας το εξειδικευμένο τουριστικό κοινό της ημερίδας.
Η ελληνική παρουσία στο «Greek Luxury Tourism και Gastronomy Workshop» ήταν ιδιαίτερα εντυπωπσιακή καθώς έδωσαν το «παρών» ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη Ευάγγελος Δαϊρετζής, η Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Αθηνά Σπακουρή και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Άντζελα Τζίφα.
«Μια Περιφέρεια, όπως η Κρήτη μας, που συγκεντρώνει πάνω από το 30% των ξενοδοχείων πολυτελείας όλης της Ελλάδας και παράλληλα είναι παγκόσμια γνωστή για την Γαστρονομία και ακόμα πιο πέρα την Κρητικής Δίαιτα, χαίρεται πάρα πολύ σε τέτοιες διοργανώσεις αφού ουσιαστικά παρουσιάζει το DNA της, αυτό για το οποίο έχει δημιουργηθεί. Μερικές φορές, ο ίδιος ο προορισμός κάνει εύκολη τη δουλειά μας και εμείς απλά παρουσιάζουμε τα πλεονεκτήματά του» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης, Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Tourism Media & Events με κύριο χορηγό τον ΕΟΤ και τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη, του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ ανάμεσα στους μεγάλους χορηγούς του «Greek Luxury Tourism και Gastronomy Workshop» ήταν η Aegean Airlines και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.