Τουρισμός

Γ. Πατούλης: «Αναδεικνύουμε την Αττική στην παγκόσμια τουριστική αγορά»

Το φιλόδοξο τουριστικό πλάνο αποκάλυψε στην σημερινή του συνάντηση με την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου ο Περιφερειάρχης Αττικής

Γ. Πατούλης: «Αναδεικνύουμε την Αττική στην παγκόσμια τουριστική αγορά»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Περιφέρειας Αττικής στην αναπτυξιακή αναγέννηση της οικονομίας της περιοχής με «αιχμή του δόρατος» τον τουρισμό και τον πολιτισμό, αποτέλεσε το επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου.

Κατά τη συζήτηση, υπογραμμίστηκαν οι τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, καθώς επίσης και η πολλαπλή συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση εισοδημάτων.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΕΟΤ για την άριστη και πολυεπίπεδη συνεργασία με τον οργανισμό σε όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και ενίσχυση του τουριστικού τομέα στην Αττική.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής με ένα συγκροτημένο σχέδιο και ενιαίο συντονισμό δράσεων» και γι' αυτό κερδίζει συνεχώς πρωτιές ως ένας παγκοσμίως αειφόρος τουριστικός προορισμός.

Επίσης, εστίασε στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο ιατρικός, ιαματικός και συνεδριακός τουρισμός, ενώ υπογράμμισε ότι ψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι και το ζήτημα των υποδομών που απαιτούνται προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες.

Εξήγησε μάλιστα ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος σε συγκεκριμένες μορφές τουρισμού και σε τομείς του λεγόμενου υψηλού τουρισμού καθώς ενισχύει περισσότερο την ελληνική οικονομία: «Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού υψηλής οικονομικής απόδοσης, όπως ο τουρισμός υγείας κι ευεξίας, ο καταδυτικός τουρισμός, ο τουρισμός γαστρονομίας, που προσελκύουν επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων».

Όσον αφορά στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για τον τουρισμό ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι περιλαμβάνει την ανάδειξη περιοχών της Αττικής που παραμένουν μέχρι σήμερα τουριστικά αναξιοποίητες, καθώς και η συστηματική προσπάθεια εξωστρέφειας με την συνεχή παρουσία του «brand name» της Αττικής σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

Από την πλευρά της η Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου, αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην ανάδειξη του τουριστικού κεφαλαίου της Αττικής, εκφράζοντας την πεποίθησή της πως ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας και σ΄αυτό το πλαίσιο η επένδυση στο τουριστικό προϊόν της Αττικής, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων και του ΕΟΤ.

Παράλληλα, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις και συνέργειες προκειμένου να αποκομιστούν τα μέγιστα οφέλη για την προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού και των φυσικών ομορφιών της Αττικής.

Στη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού (και γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος) Χάρης Ρώμας.

Δείτε επίσης