Τουρισμός

Wave Awards: Η Ελλάδα «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» των Βρετανών τουριστών

Πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο αναδείχθηκε η χώρα μας στα κορυφαία βρετανικά βραβεία κοινού για τον θαλάσσιο τουρισμό

Η Ελλάδα «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» των Βρετανών τουριστών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με μεγάλη διαφορά η Ελλάδα αναδείχτηκε ως ο «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» των βρετανών τουριστών στα φετινά βρετανικά βραβεία για τον θαλάσσιο τουρισμό και τον κλάδο της κρουαζιέρας «Wave Awards».

Η τελετή απονομή των φετινών βραβείων του κορυφαίου διεθνούς θεσμού πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου στο Λονδίνο και η χώρα μας κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες υποψήφιες χώρες, οι οποίες αποτελούν δημοφιλούς προορισμούς κρουαζιέρας.

Τα βραβεία «Wave Awards» απονέμονται τα τελευταία πέντε χρόνια μετά από ειδική ψηφοφορία στην οποία συμμετέχει το κοινό, μαζί με επαγγελματίες του κλάδου της κρουαζιέρας και εξειδικευμένους συντάκτες της Μεγ. Βρετανίας στον θαλάσσιο τουρισμό.

Σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια απήχησή τους και στο κύρος της διάκρισης αυτή έχει το γεγονός πως τα βραβεία «Wave Awards» διοργανώνονται από την εταιρεία «Real Response Media», στην οποία ανήκουν τα εξειδικευμένα περιοδικά «World of Cruising» και «Cruise Trade News», που θεωρούνται από τα κορυφαία σε διεθνές επίπεδο.

Για παράδειγμα, το περιοδικό «World of Cruising» έχει 300.000 συνδρομητές σε όλες τις πλατφόρμες του και 20.000 followers στα social media, με 150.000 unique visitors κάθε μήνα στο website του, ενώ το δεκαπενθήμερο ενημερωτικό δελτίο (newsletter) και τα μηνύματα email αποστέλλονται σε 80.000 συνδρομητές.

Αντίστοιχα, το περιοδικό «Cruise Trade News» έχει 54.500 εγγραφές σε όλες τις πλατφόρμες του, 4.500 followers στα social media και 30.000 unique visitors μηνιαίως στο website του, ενώ περισσότεροι από 10.000 παραλήπτες λαμβάνουν τα τακτικά ενημερωτικά του δελτία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα αναδείχθηκε ως «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» των βρετανών τουριστών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον θεσμό των «Wave Awards».

Δείτε επίσης