Τουρισμός

Jet2:Περισσότερες πτήσεις το 2023 προς Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη, Κω, Κεφαλονιά και Ρόδο

Για το επόμενο καλοκαίρι έχει ήδη προγραμματίσει πάνω από 225 εβδομαδιαίες πτήσεις μόνο από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου

Jet2:Περισσότερες πτήσεις το 2023 προς Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη, Κω, Κεφαλονιά και Ρόδο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για το «μεγαλύτερο καλοκαίρι όλων των εποχών» προετοιμάζεται η αγγλική αεροπορική εταιρεία Jet2 και ο ταξιδιωτικός όμιλος της Μεγ. Βρετανίας Jet2holidays, αυξάνοντας ραγδαία την προσφορά θέσεων και δρομολογίων σε δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου. Με μεγάλη «κερδισμένη» από αυτή την επιθετική στρατηγική επέκτασης της Jet2 την χώρα μας, όπως επισημαίνουν αναλυτές στο Σίτι του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, θα επεκτείνει το δίκτυο της και την συχνότητα των δρομολογίων της προς την Ισπανία, την Κροατία, την Τουρκία και την Ελλάδα, με την χώρα μας να είναι η πλέον ωφελημένοι από τις αποφάσεις της διοίκησης της εταιρείας για το καλοκαίρι του 2023.

Στο πρόγραμμα δρομολογίων από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου με προορισμό την Ισπανία θα προστεθούν επιπλέον πτήσεις προς την Ίμπιζα και την Μαγιόρκα, στο αντίστοιχο της Κροατίας θα αυξηθούν οι πτήσεις προς Σπλιτ και Ντουμπρόβνικ και στην Τουρκία για το αεροδρόμιο του Ντάλαμαν στην νοτιοδυτική επαρχία Μούγλων που βρίσκεται κοντά στις ακτές του Αιγαίου.

Όσον αφορά όμως στην Ελλάδα η Jet2 θα προσθέσει στο πρόγραμμά της πτήσεις από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου προς 6 πόλεις σε 5 διαφορετικά νησιά: το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, την Κω και την Ρόδο.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινά ρεπορτάζ Βρετανικών καναλιών η εταιρεία εξασφάλισε επιπλέον slots τόσο στο αεροδρόμιο Stansted όσο και σε συνολικά 11 αεροδρόμια της Μεσογείου, για να ενισχύσει το πλάνο της για σημαντική επέκταση του πτητικού της έργου και μεγάλη αύξηση του αριθμού των επιβατών που θα μεταφέρει για διακοπές το καλοκαίρι του 2023.

Για τον σκοπό αυτό ο στόλος της Jet2 θα φθάσει τα 16 αεροσκάφη, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2023 να έχει ήδη εντάξει στον προγραμματισμό της πάνω από 225 εβδομαδιαίες πτήσεις προς 42 προορισμούς μόνο από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Έτσι, θα διατεθούν συνολικά περισσότερες από 2,1 εκατομμύρια θέσεις προς πώληση για το επόμενο καλοκαίρι μόνο από το Stansted, με αύξηση χωρητικότητας άνω του 10% σε σχέση με το φετινό καλοκαίρι, χωρίς να υπολογίζονται ακόμα τα στοιχεία από τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Μεγ. Βρετανία που διαθέτει θέσεις και αεροσκάφη.

«Αυτή η επέκταση είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας να επενδύουμε στις δραστηριότητές μας στο αεροδρόμιο Stansted. Φέτος γιορτάσαμε τα πέντε χρόνια από την έναρξη των πτήσεων και των διακοπών από το Stansted και από την πρώτη μέρα η αντίδραση των πελατών και των ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτόρων ήταν απίστευτη» δήλωσε ο CEO της Jet2 Στηβ Χίπυ και συμπλήρωσε:«Είμαστε πανέτοιμοι για το μεγαλύτερο καλοκαίρι μας από το αεροδρόμιο London Stansted και η προσθήκη ενός 15ου αεροσκάφους μας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε ακόμη περισσότερους πελάτες με τα βραβευμένα πακέτα διακοπών και τις πτήσεις μας, δίνοντάς τους παράλληλα περισσότερες επιλογές από ποτέ».

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την ανακοίνωση του μεγαλύτερου καλοκαιρινού προγράμματος από το αεροδρόμιο Stansted για το 2023, το επόμενο καλοκαίρι η Jet2.com και η Jet2holidays θα πραγματοποιήσουν επίσης δρομολόγια προς δύο ολοκαίνουργιους προορισμούς «city break» σχεδόν καθ' όλη την διάρκεια της χρονιά από το Λονδίνο και την βάση του Έσσεξ: τη Ρώμη και την Αθήνα.

Δείτε επίσης