Τουρισμός

Η Ελλάδα αναδείχθηκε «Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός» στα Global Traveler Awards

Η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη στην σχετική ψηφοφορία από τους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού

Η Ελλάδα αναδείχθηκε «Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός» στα Global Traveler Awards
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ως ο «Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός» (Best Tourism Destination) του 2022 ψηφίστηκε η Ελλάδα από τους αναγνώστες του σημαντικότερου αμερικανικού περιοδικού για τον επαγγελματικό τουρισμό και τον τουρισμό πολυτελείας «Global Traveler».

Η ψηφοφορία του περιοδικού «Global Traveler» πραγματοποιήθηκε από τις 14 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας «Tested Reader Survey» που το περιοδικό διοργανώνει αδιάλειπτα από το 2004,με διεθνή αναγνώριση και παγκόσμια απήχηση.

Σε αυτήν, οι αναγνώστες αποτυπώνουν τις προτιμήσεις τους σε περισσότερες από 80 επιμέρους κατηγορίες (προορισμοί, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά προγράμματα και προϊόντα κ.ά.), σε μια ανοιχτή διαδικασία που διεξάγεται μέσω του περιοδικού, των διαδικτυακών μέσων του και ειδικών mails που αποστέλλονται στους συνδρομητές.

Στη φετινή έρευνα συμμμετείχαν περισσότεροι από 22.000 αναγνώστες οι οποίοι προσέφεραν συνολικά 1,5 εκατ. ψήφους σε όλες τις κατηγορίες της έρευνας. Το σημαντικότερο για την συγκεκριμένη ψηφοφορία είναι πως η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν είναι ιδιοκτήτες ή στελέχη μεγάλων εταιρειών, που ταξιδεύουν αεροπορικώς κατά μέσο όρο 9 φορές τον χρόνο στο εσωτερικό των ΗΠΑ και τουλάχιστον 11 φορές σε διεθνείς προορισμούς ανά τριετία ή περίπου 3,66 ταξίδια κατά μέσο όρο ετησίως.

Το περιοδικό «Global Traveler» (GT) έχει περισσότερους από 500.000 αναγνώστες ενώ σύμφωνα με την MediaMark Research (Gfk MRI), οι αναγνώστες του «Global Traveler» έχουν μέση καθαρή αξία 2,8 εκατομμύρια και το 5% είναι διευθύνοντες σύμβουλοι και ιδιοκτήτες εταιρειών. Οι αναγνώστες του «Global Traveler» πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 18 πτήσεις εσωτερικού ετησίως και το 96% ταξιδεύει τακτικά διεθνώς, κυρίως στην πρώτη και την επιχειρηματική θέση. Επιπλέον, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της σχετικής έρευνας αναγνωστικού κοινού, πάνω από το 83% διαμένει σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, κατά μέσο όρο 80 διανυκτερεύσεις ετησίως.

«Είναι εξαιρετική τιμή να αναγνωρίζουμε τους ταξιδιωτικούς παρόχους που είναι οι καλύτεροι από τους καλύτερους. Τα ετήσια βραβεία μας είναι περιζήτητα, με μεγάλη εκτίμηση και αντικατοπτρίζουν αμερόληπτα τους κορυφαίους στον ταξιδιωτικό κλάδο, αφού βασίζονται αποκλειστικά σε ψήφους αναγνωστών. Και οι αναγνώστες μας ψήφισαν τους αληθινούς σταρ της ταξιδιωτικής βιομηχανίας» δήλωσε ο εκδότης του περιοδικού «Global Traveler», Φράνσις Ξ. Γκάλαχερ και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την πολύτιμη συνεργασία τους στην ανάδειξη των κορυφαίων της τουριστικής βιομηχανίας.

Για τη χώρα μας αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που κερδίζει την πρώτη θέση στην σχετική ψηφοφορία και η πέμπτη κορυφαία διάκριση που κερδίζει φέτος στην απαιτητική τουριστική αγορά των ΗΠΑ, μετά τα βραβεία στα «Leisure Lifestyle Awards» και στα «Wherever Awards» τον Ιούνιο, τα βραβεία «The Trazees» τον Αύγουστο, καθώς και τα «Travvy Awards» και τα «Recommend’s Reader’s Choice Awards», μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες αύριο (6/12), το ελληνικό βραβείο θα παραλάβει ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ & Καναδά, Γιάννης Πλεξουσάκης ενώ στο κοινό θα βρίσκονται εκπρόσωποι και CEO από τους μεγαλύτερους τουριστικούς και ταξιδιωτικούς οργανισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών όπως επίσης στελέχη αεροπορικών εταιρειών και tour operators.

Δείτε επίσης