Τουρισμός

Ο γαστρονομικός τουρισμός της Πιερίας «κατέκτησε» την Ρουμανία

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Βουκουρέστι και προσέλκυσε κορυφαία ΜΜΕ και κοινό

Ο γαστρονομικός τουρισμός της Πιερίας «κατέκτησε» την Ρουμανία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των εκπροσώπων του Τύπου και των καναλιών της Ρουμανίας στην γαστρονομική εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πιερίας στο Βουκουρέστι.

Η εκδήλωση καλύφθηκε από πέντε τηλεοπτικά δίκτυα, δύο πρακτορεία ειδήσεων, διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, αρκετά εξειδικευμένα για τα ταξίδια και τον τουρισμό, καθώς και τους πιο γνωστούς travel bloggers και influencers της εγχώριας αγοράς, που αποτελεί μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ένωση Ξενοδόχων και ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πιερίας έκαναν άριστη προετοιμασία για την παρουσίαση της «γαστρονομίας του Ολύμπου» η οποία ανέδειξε τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Πιερίας.

Τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ κατέγραψαν την μαγειρική επίδειξη και τα εξαιρετικά πιάτα που προετοίμασε η ομάδα των σεφ και των στελεχών του οργανισμού τουριστικής προβολής Πιερίας, με αποτέλεσμα από την προήγουμενη Παρασκευή - και ειδκά το σαββατοκύριαρχο- να υπάρχει ευρεία προβολή της Πιερίας και του ελληνικού τουρισμού στην Ρουμανία.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσεις ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας Γιώργος Σταφυλάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης να παραχωρήσουν πλήθος συνεντεύξεων και δηλώσεων τόσο για την γαστρονομία και τον γαστρονομικός τουρισμός της Πιερίας όσο και για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, με πληθώρα επιλογών για διακοπές, εκδρομές, τουρισμό πόλεων μέχρι επαγγελματικά ταξίδια και συνέδρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση εντάσσεται στην στρατηγική του ΕΟΤ και του Υπηρεσίας Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας για ανάδειξη αυθεντικών τουριστικών εμπειριών που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει όλες τις εποχές του έτους καθώς και τον εμπλουτισμό της εικόνας και τη δημιουργία μιας μοναδικής «ταυτότητας» για ελληνικούς ορεινούς τουριστικούς προορισμούς.

Δείτε επίσης