Τουρισμός

Δανοί, Ρουμάνοι, Ούγγροι και Σέρβοι ψηφίζουν «δαγκωτό» Ελλάδα για τις διακοπές τους

Θάλασσα, πολιτισμό και ταξιδιωτικές εμπειρίες αναζητούν οι τουρίστες στη χώρα μας

Δανοί, Ρουμάνοι, Ούγγροι και Σέρβοι «ψηφίζουν δαγκωτό» Ελλάδα για τις διακοπές τους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες προσανατολίζονται ολοένα και περισσότερο οι τουρίστες από τη Δανία, που δείχνουν να απομακρύνονται από το μοντέλο του μαζικού τουρισμού και να ενδιαφέρονται για τον πολιτιστικό πλούτο, τον ήλιο και τη θάλασσα, το ιδιαίτερο φυσικό και γεωγραφικό ανάγλυφο και την εξαιρετική γαστρονομία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την άλλη πλευρά, οι τουρίστες από τη Ρουμανία, πέρα από τις κλασσικές τους προτιμήσεις για παραθέριση στις παραλίες της Κεντρικής Μακεδονίας, φαίνεται να ενδιαφέρονται για τον πολιτιστικό και περιηγητικό τουρισμό.

Σταθεροί υποστηρικτές του μοντέλου «ήλιος και θάλασσα» παραμένουν οι επισκέπτες από την Ουγγαρία, ωστόσο δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τη Θεσσαλονίκη, η οποία τους «συστήθηκε» ως μία ζεστή και φιλόξενη πόλη όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν ποικίλες δραστηριότητες. Στις προτιμήσεις τους περιλαμβάνονται ακόμα ο πολιτισμός και η ιστορία της Κεντρικής Μακεδονίας, ο οδικός τουρισμός με αυτοκίνητα αλλά και μηχανές, το κάμπινγκ και οι οικογενειακές διακοπές.

Η Κεντρική Μακεδονία, άλλωστε, αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό και για τους Σέρβους, οι οποίοι σταθερά είναι από τους σημαντικότερους οδικούς επισκέπτες της περιοχής. Το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται κυρίως στις παράκτιες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, τις οποίες γνωρίζουν καλά και συνεχίζουν να τις επισκέπτονται ενώ ταυτόχρονα εξερευνούν νέους προορισμούς αλλά και τόπους ιδιαίτερου θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Τις προτιμήσεις των ξένων τουριστών αναφορικά με το είδος τουρισμού που επιθυμούν και τις συνήθειές τους καταγράφει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από τη συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στη βόρεια Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση «Ferie for alle 2023», στο Χέρνινγκ της Δανίας, στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Targul de Turism (TTR) 2023», στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Travel - Utazal Budapest 2023» στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και στη διεθνή έκθεση τουρισμού «International Fair of Tourism (IFT) 2023» στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιμένει στην προσέγγιση νέων αγορών-στόχων της Ευρώπης με επισκέπτες που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν πολλές μορφές τουρισμού και διαθέτουν υψηλό προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια των πολυήμερων διακοπών τους, αλλά συνεχίζει την προβολή της και στην αγορά των Βαλκανίων, που αποτελεί μία σταθερά για την Κεντρική Μακεδονία και μία δυναμική αγορά για προσέλευση τουριστών 365 μέρες τον χρόνο».

Δείτε επίσης