Τουρισμός

Έρευνα: Οι 10 καλύτεροι προορισμοί πολυτελών ταξιδιών στον κόσμο το 2023

Για την αξιολόγηση των προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο από την εταιρεία Slingo χρησιμοποιήθηκαν πολλαπλοί παράγοντες και κριτήρια

Άμπου Ντάμπι, Έρευνα, Top10, καλύτεροι προορισμοί πολυτελών ταξιδιών, πολυτελή θέρετρα, τουρισμός πολυτελείας, παγκόσμιος τουρισμός, τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τους 10 κορυφαίους προορισμούς πολυτελείας για τις φετινές διακοπές ανάδειξε έρευνα που έγινε για λογαριασμό της πολυεθνικής εταιρείας Slingo. Για την αξιολόγηση των προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο χρησιμοποιήθηκαν πολλαπλοί παράγοντες, όπως η αφθονία των ξενοδοχείων πέντε αστέρων, των σπα και των εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας και αναλύθηκαν δεδομένα προκειμένου να καθοριστεί η τελική κατάταξη των προορισμών πολυτελείας. Με βάση την συνολική βαθμολογία από τα κριτήρια και τους επιλεγμένους παράγοντες, η μελέτη κατέταξε κάθε προορισμό διακοπών σε συγκεκριμένη θέση, προκειμένου να καθορίσει τον πιο πολυτελή τουριστικό-ταξιδιωτικό προορισμό στον κόσμο.

Το Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), το οποίο προσφέρει παραλίες υψηλών προδιαγραφών και ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα των 10 κορυφαίων προορισμών πολυτελών τουριστικών προορισμών (με βαθμολογία 8,17/10) και αναδείχθηκε ως το πιο πολυτελές μέρος στον κόσμο. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 41% των ξενοδοχείων στο Αμπού Ντάμπι προσφέρει υπηρεσίες μασάζ και ότι σχεδόν το ένα πέμπτο (22%) έχει βαθμολογηθεί με 5 αστέρια.

Το θέρετρο Κάμπο Σαν Λούκας στο Μεξικό εξασφάλισε τη δεύτερη θέση (με βαθμολογία 7,93 στα 10) και προσελκύει τους ταξιδιώτες παγκοσμίως λόγω των εκπληκτικών παραλιών, του ηλιόλουστου κλίματος και των πολυτελών θέρετρων του. Χαρακτηρίζεται ως ο ιδανικός προορισμός για να αφεθείτε στην πολυτέλεια των πισινών υπερχείλισης, με το 10% των ξενοδοχείων να διαθέτουν μαγευτικές πισίνες. Επιπλέον, περίπου το 41% των ξενοδοχείων προσφέρουν τζακούζι στο δωμάτιο, ενώ το 15% διαθέτει μια υψηλού κύρους βαθμολογία 5 αστέρων.

Το Σαρμ Ελ Σέιχ στην Αίγυπτο με βαθμολογία 7,37 στα 10 κατέλαβε την τρίτη θέση στο Top10 των πιο πολυτελών προορισμών για όσους αναζητούν πολυτελείς διακοπές στην παραλία. Σύμφωνα με την έρευνα ξεχωρίζει ως ιδανικό μέρος για τα λεγόμενα «swim-up» bars, με περίπου το 20% των ξενοδοχείων να προσφέρουν αυτό το πολυπόθητο χαρακτηριστικό. Επιπλέον, ένα στα δέκα ξενοδοχεία (10%) προσφέρει εσωτερικές πισίνες, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιών υψηλού κύρους.

Τέλος, τα στοιχεία αποκάλυψαν πως το 6% των ξενοδοχείων, προσφέρουν τη εμπειρία της χαλάρωσης σε μια «πισίνα υπερχείλισης», όπως και υπερσύγχρονα σπα.

Top10 προορισμοί πολυτελών ταξιδιών

1. Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
2. Κάμπο Σαν Λούκας (Μεξικό)
3. Σαρμ Ελ Σεϊχ (Αίγυπτος)
4. Πουκέτ (Ταϊλάνδη)
5. Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη)
6. Μαρακές (Μαρόκο)
7. Πούντα Κάνα (Δομινικανή Δημοκρατία)
8. Κό Σαμούι (Ταϊλάνδη)
9. Μπαλί Ινδονησία)
10. Κανκούν (Μεξικό)

Δείτε επίσης