Τουρισμός

SKY express: Εντυπωσιακή οργανική ανάπτυξη με αύξηση κατά 489%

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 390% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της περιόδου πριν την πανδημία

SKY express, οργανική ανάπτυξη, αύξηση επιβατών, αύξηση εσόδων, αύξηση πτήσεων, ελληνική αεροπορική εταιρεία, δρομολόγια,  ελληνικοί προορισμοί, ελληνικά αεροδρόμια, διακοπές 2023, ταξιδιώτες, διακοπές στην Ελλάδα, Καλοκαίρι 2023, ελληνικός τουρισμός, Του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εντυπωσιακή οργανική ανάπτυξη με αύξηση των εσόδων κατά 489% σημείωσε η SKY express στο 1ο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2023 που κατέγραψε η SKY express οι επιβάτες των πτήσεων της εταιρείας αυξήθηκαν 50%, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022, φτάνοντας τους 730.000. Σε σχέση με την προ πανδημίας αντίστοιχη περίοδο, η αύξηση αγγίζει το 390%!

Επίσης, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 73% (σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2022) φτάνοντας τα 48 εκατ. ευρώ, οδηγούμενα από την υψηλότερη ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού. Σε σχέση με την προ πανδημίας αντίστοιχη περίοδο η αύξηση φτάνει το... 489%.

Επιπλέον, οι συνολικές πτήσεις αυξήθηκαν κατά 11% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022 ξεπερνώντας τις 10.000. Συγκρίνοντας με το α’ τρίμηνο του 2019 (περίοδος προ πανδημίας Covid-19) η αύξηση των πτήσεων φτάνει το 69%.

«Τα στοιχεία του 1ου τριμήνου του 2023 που κατέγραψε η SKY express επιβεβαιώνουν την ισχυρή λειτουργική ανάπτυξη της εταιρείας, τη δυναμική της πορεία και αιτιολογούν τη διεθνή αναγνώρισή της ως έναν από τους πιο δυναμικούς οργανισμούς του κλάδου των αερομεταφορών. Η SKY express πέτυχε την εδραίωσή της στην ελληνική αγορά, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού δημιουργώντας μία ταξιδιωτική εμπειρία που αφουγκράζεται το μέλλον του ταξιδιού κι ανταποκρίνεται με τρόπο σύγχρονο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ταξιδιωτών» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας και προσθέτει: «Επιπλέον, τα πολύ σημαντικά αυτά μεγέθη οδηγούνται από την ωρίμανση των πτήσεων εξωτερικού, όπου πλέον έχει αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα της εταιρείας στο διεθνές κοινό. Ταυτόχρονα, η εξαιρετική επιχειρησιακή απόδοση της SKY express επιβραβεύτηκε από πολύ μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς του εξωτερικού, με τους οποίους είτε ανανέωσε κι επέκτεινε υπάρχουσες συνεργασίες είτε εγκαινίασε καινούργιες δημιουργώντας ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του δικτύου της».

Παράλληλα, η ευέλικτη εμπορική πρόταση της εταιρείας δημιούργησε με πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές, ποιοτικές υπηρεσίες που διαρκώς ανανεώνονται και θωρακίζονται με νέες προτάσεις, ενώ η οργανική αυτή ανάπτυξη των μεγεθών της εταιρείας υποστηρίχτηκε και από ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας που πλέον ανέρχονται σε περισσότερες από 660 .

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συνεχής διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της πτήσης τυγχάνει της ολοένα αυξανόμενης αποδοχής του επιβατικού κοινού.

Δείτε επίσης