Τουρισμός

Νέες διεθνείς τουριστικές διακρίσεις για την Ελαφόνησο

Διεθνή μέσα ενημέρωσης εξυμνούν το νησί της Πελοποννήσου ως ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες και για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μοναδική φιλοξενία

Ελαφόνησος, National Geographic, νησί Πελοποννήσου, νησί των ελαφιών, ιδανικός προορισμός φυσιολατρών, καλύτερες παραλίες Ευρώπης, τουριστικός προορισμός, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος είναι το τελευταίο διάστημα η Ελαφόνησος, κερδίζοντας διακρίσεις, βραβεία και εγκωμιαστικά αφιερώματα από ξένα περιοδικά, εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα. Η ισπανική έκδοση του φημισμένου περιοδικού «National Geographic» συμπεριέλαβε την παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο στην λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2023, ενώ στην σχετική παρουσίαση αναφέρθηκε με ύμνους για το «νησί των ελαφιών».

Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του ισπανικού περιοδικού, «η Πελοπόννησος επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παραλιακός προορισμός στην Ευρώπη στα "World Travel Awards". Κι η παραλία του Σίμου, στο μικρό νησί της Ελαφονήσου, είναι ένα καλό παράδειγμα του βραβείου που άξιζε».

Μάλιστα, για την παραλία του Σίμου τονίζει: «Η ψιλή λευκή άμμος της λευκή άμμος διάστικτη με ενδημική βλάστηση και το έντονο γαλάζιο της θάλασσας την έχουν καταστήσει μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Πελοποννήσου».

Είναι χαρακτηριστικό πως το μικρό νησί της Ελαφονήσου κερδίζει συνεχώς τους λάτρεις της φύσης που θεωρούν τους εαυτούς τους περισσότερο ταξιδιώτες και λιγότερο τουρίστες, αναζητώντας αυθεντικές εμπειρίες και παράλληλα έναν συνδυασμό φυσικής ομορφιάς, διακοπών και φιλοξενίας. Παράλληλα, τα διεθνή ΜΜΕ εξυμνούν το νησί για τη γραφικότητα και την οικολογική αξία του.

Για παράδειγμα, πριν από δύο μηνες η βρετανική έκδοση του περιοδικού «National Geographic» συμπεριέλαβε την Ελαφόνησοί στη νέα λίστα με τα 25 καλύτερα νησιά της Ελλάδας που προτείνονται ως «οι καλύτεροι προορισμοί για το καλοκαίρι του 2023», προσφέροντας εκπληκτικές δυνατότητες και μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες.

Η είδηση με τα προτεινόμενα μέρη διακοπών -ανάμεσά τους και η Ελαφόνησος- πήρε δημοσιότητα τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά την άφιξη του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, ο οποίος δήλωσε κατά την παραμονή του «γοητευμένος» από το νησί και υποσχέθηκε να επισκεφθεί και πάλι την Ελαφόνησο.

«Εμπνέουμε τους επισκέπτες, κερδίζουμε τις αγορές», δηλώνει η Δήμαρχος Ελαφονήσου, Έφη Λιάρου, τονίζοντας: «Δουλεύουμε ακατάπαυστα για να δώσουμε στο νησί μας την τουριστική διάσταση που του αξίζει. Και πάντα στο πλαίσιο μίας ισόρροπης ανάπτυξης, πράγμα που έχει ήδη αναγνωριστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονο ενδιαφέρον στους Ισπανούς τουρίστες για να επισκεφθούν την Ελλάδα έχει δημιουργήσει η προώθηση άγνωστων μέχρι τώρα νησιών, προορισμών και περιοχών της χώρας μας από το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τους τουριστικούς οργανισμούς των Περιφερειών, με αποτέλεσμα ο αριθμός των Ισπανών τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι τη χώρα μας να είναι αυξημένος κατά 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό της χρονιάς-ρεκόρ (2019) του ελληνικού τουρισμού.

Δείτε επίσης