Τουρισμός

Φεύγουν άρον άρον οι αδειούχοι του Αυγούστου για τις διακοπές τους

Περισσότεροι από 32 χιλιάδες επιβιβάστηκαν στα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά

Λιμάνια, Αδειούχοι,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κορυφώνεται αυτές τις ημέρες η έξοδος των αδειούχων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Στα λιμάνια της Αττικής, στα ΚΤΕΛ του Κηφισού αλλά και στις εθνικές οδούς η κίνηση είναι αυξημένη με τους τελευταίους αδειούχους να σπεύδουν να περάσουν εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, ολιγοήμερες στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς.

Από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 24 δρομολόγια ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν περισσότεροι από 29 χιλιάδες επιβάτες.

Ωστόσο αδειούχοι θα φύγουν για τον Δεκαπενταύγουστο από το λιμάνι της Ραφήνας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθούν 11 απόπλοι πλοίων με 5.252 επιβάτες, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου 7 δρομολόγια με 1950 επιβάτες.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν προγραμματιστεί 33 αναχωρήσεις πλοίων με 4.500 επιβάτες

Χθες Σάββατο, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν για τα νησιά του Αιγαίου 32.580 επιβάτες.

Επιπλέον για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 37 αναχωρήσεις πλοίων με 10.008 επιβάτες, από το λιμάνι της Ραφήνας 14 απόπλοι πλοίων με 9.897 επιβάτες, ενώ 8 πλοία αναχώρησαν από το Λαύριο με 4.124 επιβάτες.

Η πληρότητα στα πλοία για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, αγγίζει το 100%, ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων

Δείτε επίσης