Τουρισμός

Cyprus Airways: Σούπερ...αύξηση επιβατικής κίνησης κατά 70% τον Ιούλιο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε επίσημα η κυπριακή αεροπορική εταιρεία μετέφερε τον προηγούμενο μήνα συνολικά 77.656 επιβάτες

Cyprus Airways, κυπριακή αεροπορική εταιρεία, επιβατική κίνηση, αύξηση επιβατών, αεροπορικές μεταφορές, αεροπορικός κλάδος, κυπριακός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σχεδόν 70% περισσότερους επιβάτες σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο μετέφερε η Cyprus Airways κατά την διάρκεια του προηγούμενου μήνα σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του φετινού Ιουλίου μετέφερε συνολικά 77.656 επιβάτες, ενώ πέρυσι είχε 45.578 επιβάτες.

Τον περασμένο μήνα ο κυπριακός αερομεταφορέας πραγματοποίησε συνολικά 548 προγραμματισμένες πτήσεις (έναντι 337 πτήσεων του Ιουλίου 2022) ενώ παράλληλα κατέγραψε παρόμοιο συντελεστή πληρότητας με τον περυσινό μήνα. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019 (χρονιά των ρεκόρ και σημείο αναφοράς της τελευταίας δεκαετίας), η Cyprus Airways μετέφερε 41% περισσότερους επιβάτες στις προγραμματισμένες υπηρεσίες της και πραγματοποίησε 25% περισσότερες πτήσεις.

«Ο Ιούλιος του 2023 ήταν ένας ιδιαίτερα πολυάσχολος, επιτυχημένος και σημαντικός μήνας για εμάς. Τον περασμένο μήνα φιλοξενήσαμε τον ίδιο αριθμό επιβατών που μεταφέραμε όλο το 2021, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.Τον Ιούλιο καλωσορίσαμε επίσης στο στόλο μας το νέο και προηγμένο Airbus A220. Το αεροσκάφος αυτό, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία νωρίτερα αυτό το μήνα, προσφέρει στους πελάτες μας μια απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία επί του αεροσκάφους, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ της άνεσης των επιβατών, της επιχειρησιακής απόδοσης και των στόχων μας για τη βιωσιμότητα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cyprus Airways Πωλ Σιές και συμπλήρωσε: «Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον Αύγουστο, τον πιο πολυσύχναστο μήνα μας, είναι πολύ καλά και ανυπομονούμε να καταγράψουμε έναν ακόμη μήνα ρεκόρ τουριστικών αφίξεων στις 60 εβδομαδιαίες πτήσεις μας από 19 προορισμούς αυτό το καλοκαίρι».

Η Cyprus Airways είναι ο εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου, με έδρα το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 1 Ιουνίου 2017 όταν διεθνές επενδυτικό σχήμα αγόρασε το 2016 τα δικαιώματα για την ονομασία «Κυπριακές Αερογραμμές» οι οποίες ήταν ο κρατικός αερομεταφορέας της Κύπρου από το 1947 αλλά μπήκαν λόγω χρεών σε εκκαθάριση και σταμάτησαν τη λειτουργία τους το 2015.

Το λογότυπο της Cyprus Airways απεικονίζει ένα κλωνάρι ελιάς, το σύμβολο της Κύπρου. Τον Μάρτιο του 2017, η εταιρία έλαβε το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας της από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, και ξεκίνησε το πτητικό της έργο τρεις μήνες αργότερα.

Δείτε επίσης