Τουρισμός

Εντυπωσιακή παρουσία της Κρήτης στην διεθνή έκθεση τουρισμού του Παρισιού

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας στην «International & French Travel Market - Top Resa» που παρακολούθησαν πάνω από 30.000 επισκέπτες

κρητη, τουριστικός προορισμοσ, κρητη διακοπεσ, παρίσι, εκθεση τουρισμου παρισιου, Κρήτη, Περιφέρεια Κρήτης,  Έκθεση Τουρισμού, Παρίσι, IFTM Top Resa, International & French Travel Market, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην διεθνή τουριστική έκθεση «International & French Travel Market - Top Resa» (γνωστή και ως «IFTM TOP RESA») του 2023 του Παρισιού συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, προβάλλοντας τον τουρισμού, τις ομορφιές, τον πολιτισμό και την γαστρονομία του νησιού.

Η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου, αποτελεί την μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση στο Παρίσι με περισσότερους από 30.000 επισκέπτες. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην συγκεκριμένη έκθεση έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη της να παρουσιάσουν τις μοναδικές ομορφιές της Κρήτης με στόχο την τόνωση και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Γαλλία καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Περιφέρεια Κρήτης, πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο της Κρήτης και ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που προσφέρει η Κρήτη στον επισκέπτη 365 μέρες τον χρόνο.

Επίσης, το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, με τους οποίους συνομίλησε η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης καθώς επίσης πολλοί Κρητικοί επιχειρηματίες του τουρισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε για την συμμετοχή στην εν λόγω έκθεση: «H φετινή TOP RESA, παρότι «προεκλογική» έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα που σχετίζεται τόσο με το εξαιρετικό τουριστικά φθινόπωρο του 2023 όσο και το επερχόμενο 2024 όπου η Κρήτη προσδοκά να είναι μια ακόμα χρονιά ρεκόρ, με την Γαλλική αγορά να πρωταγωνιστεί και πάλι!»

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη και η προϊσταμένη του τμήματος σχεδιασμού και ανάπτυξης Όλγα Μηλιώνη.

Δείτε επίσης