Τουρισμός

Μητσοτάκης: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό

«Θέλουμε η ελληνική εμπειρία να είναι καλύτερη από κάθε άλλο προορισμό»

Μητσοτάκης, τουρισμός, εκδήλωση, πόλεμος στην Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Ελλάδα, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τους στόχους της κυβέρνησης για την περεταίρω ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση που έγινε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τίτλο «Ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας».

Ο πρωθυπουργός, εκτίμησε ότι όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε ελάχιστες επιπτώσεις στον τουρισμό, έτσι εκτιμά ότι θα γίνει και με την σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Είπε ακόμα ότι έχουν μπει τα θεμέλια για ένα νέο τουριστικό προϊόν με ποιότητα, ανθεκτικότητα και νέες εμπειρίες αλλά και στόχος είναι να προσελκύουμε επισκέπτες πρόθυμους να δαπανήσουν στην Ελλάδα.

Επισήμανε ότι δεν πρέπει να δείξουμε εφησυχασμό παρά τα θετικά στοιχεία και ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί.

«Θέλουμε η ελληνική εμπειρία να είναι καλύτερη από κάθε άλλο προορισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης σημείωσε ότι η Ελλάδα θέλει να προσελκύει επισκέπτες από όλα τα βαλάντια και επανέλαβε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και να συνδεθεί ο τουρισμός με το πολιτιστικό μας απόθεμα.

Δεσμεύθηκε ότι πόροι του ταμείου ανάκαμψης θα κατευθυνθούν σε αυτό.

Μεγάλη έμφαση έδωσε και στην εικόνα της χώρας στον επισκέπτη και σημείωσε την ανθεκτικότητα που επέδειξε ο ελληνικός τουρισμός μετά την πανδημία.

Επίσης, χαρακτήρισε αιμοδότη του τουρισμού την ιδιωτική πρωτοβουλία και υπογράμμισε ότι ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να θέτει το πλαίσιο και τους κανόνες για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο Ελληνικό λέγοντας ότι λίγοι το πίστεψαν στην αρχή ως ιδέα.

«Πέρα από την αναπτυξιακή του συνεισφορά, θα αποτελέσει το Ελληνικό μία από τις βιτρίνες της νέας Ελλάδας που οραματιζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

«Το Ελληνικό είναι μία ανοιχτή πόλη, δεν είναι μία κλειστή κοινότητα που αφορά μόνο όσους ζουν εκεί», είπε και συμπλήρωσε πως αφορά όλους γιατί είναι οι παραλίες και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται για όλους. Θα είναι μία πόλη που έρχεται από το μέλλον.

«Το ΑΕΠ και οι επενδύσεις θα είναι το τελικό προϊόν που θα προσθέσει στην συνολική αλλαγή του brand της χώρας», τόνισε και πρόσθεσε ότι η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη ωθούν τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης