Τουρισμός

Βραβείο στην Άντζελα Γκερέκου για την προσφορά της στην ελληνική ελαιοκομία

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού θα τιμηθεί την Πέμπτη από την Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας Ελλάδος

άντζελα γκερέκου, αντζελα γκερεκου προεδροσ εοτ, αντζελα γκερεκου ελληνικοσ τουρισμοσ, ελληνικόσ οργανισμόσ τουρισμού, εοτ, ελληνικος τουρισμος 2023, Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Βραβείο συνολικής προσφοράς, Τιμητική διάκρισ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Βραβείο για «τη συνεισφορά της στην οργανική σύζευξη της αειφόρου οικονομίας της φιλοξενίας με την πρωτογενή παραγωγή και τα αυθεντικά ελληνικά προϊόντα, καθώς και για τις αποτελεσματικές δράσεις εξωστρέφειας και επικοινωνιακής προβολής των πλέον εμβληματικών αγαθών της ελληνικής γης, όπως το ελαιόλαδο», θα απονείμει στην Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου, η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας.

Η βράβευση της κας. Γκερέκου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (23/11) στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας που διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελαιοκομίας, που φέτος είναι αφιερωμένος στον ρόλο της γυναίκας στον τομέα.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα βραβευτούν στη διάρκεια της ημερίδας περιλαμβάνεται και η ομότιμη ερευνήτρια και τέως Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Αικατερίνη Καμηλάκη-Πολυμέρου, καθώς και επιστημονική συνεργάτιδα της Προέδρου του ΕΟΤ στον τομέα της ανάδειξης στη διεθνή αγορά της ελληνικής μεσογειακής διατροφής ως εθνικό κεφάλαιο.

Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο (στην οδό Ευριπίδου 12 στο Δήμο Αθηναίων) και θα λάβουν μέρος πανεπιστημιακοί καθηγητές, εξειδικευμένοι ερευνητές, ελαιογευσιγνώστες και ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Το τιμώμενο πρόσωπο της ημερίδας

Η Άντζελα Γκερέκου είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) από τον Αύγουστο του 2019 και η θητεία της ανανεώθηκε με απόφαση της Κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργείου Τουρισμού τον περασμένο Ιούνιο μετά την εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα, είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης και έχει εργασθεί ως Αρχιτέκτονας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων σε ειδικά προγράμματα αναβάθμισης υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας, όπως επίσης και σε έναν μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών έργων στην Κέρκυρα.

Έχει διατελέσει Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού (2009-2010) και Υφυπουργός Πολιτισμού (2014-2015) ενώ εκλέχθηκε διαδοχικά βουλευτής Κέρκυρας στις Εθνικές Εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012.

Παράλληλα, η Άντζελα Γκερέκου έχει επίσης μια αξιοσημείωτη πορεία ως ηθοποιός. Είναι απόφοιτος της «Ακαδημίας Παραστατικών Τεχνών του Λονδίνου» του Derek Jakoby στη Μ. Βρετανία και υπήρξε μέλος της ομάδας μαθητών του Federico Fellini στην Ιταλία. Πρωταγωνίστησε στην Ελληνο-Βρετανική παραγωγή «Το Κορίτσι της Μάνης» το οποίο προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών. Έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά κινηματογραφικών, θεατρικών και τηλεοπτικών παραγωγών και έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους από τους καταξιωμένους Έλληνες σκηνοθέτες.

Στο διάστημα 1987-1988 υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του «Πολιτιστικού Κινήματος Ιονίων Νήσων» – μίας ομάδας ανθρώπων του πολιτισμού με στόχο την αναβίωση του παραδοσιακού Επτανησιακού Θεάτρου με τη συνεργασία και τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο της Πολιτικής και του Πολιτισμού. Από το 2011 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Κέντρου Επτανησιακού Πολιτισμού» το οποίο κάθε χρόνο διοργανώνει το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας».

Επίσης, η Άντζελα Γκερέκου συμμετέχει εθελοντικά σε μια σειρά από δράσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την τωνπροστασία νεανικών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Το διάστημα 2005-2006 ήταν η Εθνική Εκπρόσωπος στην καμπάνια του Global Progressive Forum για το AIDS.

Δείτε επίσης