Τουρισμός

Αύξηση των ξένων τουριστών στη Μύκονο και τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece, η επιβατική κίνηση δείχνει ότι το νησί των Κυκλάδων συνεχίζει να αποτελεί «πόλο έλξης» ταξιδιωτών του εξωτερικού

μυκονος, μύκονοσ, μυκονος τουρισμοσ, ξενοι τουριστεσ, επιβατικη κινηση, τουριστικεσ αφιξεισ, τουριστεσ μυκονοσ, νησι κυκλαδων, ελληνικοσ τουρισμοσ, fraport greece, Μύκονος, Αύξηση ξένων τουριστών, Ξένοι τουρίστες, Επέκταση τουριστικής περιόδου, χαμηλή περ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων και της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Μυκόνου και τον μήνα Οκτώβριο, αποδεικνύοντας ότι το νησί των Κυκλάδων συνεχίζει να αποτελεί «πόλο έλξης» ταξιδιωτών - ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου- από το εξωτερικό και εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου. Ξένοι ταξιδιώτες επιλέγουν την Μύκονο και τους εκτός αιχμής μήνες για επίσκεψη, ξεκούραση και διακοπές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport Greece, που διαχειρίζεται συνολικά 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας, ο αριθμός των ξένων επιβατών που αφίχθηκε τον Οκτώβριο στο γνωστό «Νησί των Ανέμων» έφτασε τους 60.353, καταγράφοντας μία αύξηση κατά 2,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Με βάση την ανάλυση των στοιχείων των κρατήσεων στην κορυφαία 10αδα των τουριστών που επισκέφθηκαν την Μύκονο τον φετινό Οκτώβριο αεροπορικώς προέρχονταν κυρίως από 7 χώρες: Μεγ. Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρος και Ισραήλ.

Μάλιστα, οι προ-κρατήσεις των Ισραηλινών -ανεπίσημα- ήταν αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και την προηγούμενη τριετία αλλά εξαιτίας της εισβολής της «Χαμάς» στα νότια της χώρας και την επιστράτευση στο Ισραήλ για να αντιμετώπιση των οπλοφόρων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης αρχικά εντός της επικράτειας και στην συνέχεια στην Λωρίδα της Γάζας μειώθηκαν σημαντικά αλλά οι θέσεις - έστω και οριακά - σημείωσαν αύξηση με την αντίστοιχη περίοδο της περυσινής χρονιάς.

Επιπλέον, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επιβατική κίνηση με βάση τα δεδομένα για τις προγραμματισμένες πτήσεις ως τα τέλη Δεκεμβρίου και τις κρατήσεις εισιτηρίων, ότι θα παρουσιάσει αξιοσημείωτη αύξηση σε σχέση τόσο με το 2022 όσο και με το 2021.

Εκτός απροόπτου με την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν καλυφθεί πλήρως οι μικρές μειώσεις που παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού εξαιτίας των διεθνών ρεπορτάζ για τις πυρκαγιές και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής - και σε μικρότερο βαθμό οι μεταναστευτικές ροές προς την χώρα μας - μόνο από τις διεθνείς αφίξεις του 12μηνου.

Επιπλέον, επιβεβαιώνεται ότι στις εσωτερικές πτήσεις υπήρχε αύξηση αφίξεων επιβατών τόσο κατά την υψηλή σεζόν, όπως ήταν αναμενόμενο, όσο και εκτός (χαμηλή περίοδο) λόγω της επέκτασης της τουριστικής περιόδου που επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό την φετινή χρονιά.

Δείτε επίσης