Τουρισμός

ΕΟΤ: Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντυπωσιάζει τους Σέρβους

Ένας από τους πιο γνωστούς ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους και δύο εκπρόσωποι tour operators φιλοξενήθηκαν πρόσφατα και έκαναν αφιερώματα για την περιοχή

ελληνικός οργανισμός τουρισμού, εοτ, γαστρονομια μακεδονίας, θρακιωτικη κουζινα, σερβοι τουριστεσ, σερβικη αγορα, τουρισμοσ σερβιασ,  σερβια, Μακεδονική κουζίνα, Θρακιώτικη κουζίνα, Τοπική γαστρονομία, Ελληνική γαστρονομία, Σέρβοι τουρίστες, Αγορά Σερβίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το εντυπωσιακό φυσικό κάλος και η πλούσια ιστορία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης προβάλλεται με εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο στην γειτονική Σερβία σε ένα μοναδικό αφιέρωμα του ταξιδιωτικού δημοσιογράφου, influencer και Youtuber Ivan Andrejic.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ο Ivan Andrejic είναι συντάκτης πολλών δωρεάν διαδικτυακών βιβλίων και οδηγών, έχοντας πάνω από 150.000 αναγνώστες (σε Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Γερμανία, αλλά άλλες χώρες) στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο ταξιδίου εξοικείωσης (γνωστό και ως «press trip»), που οργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Σερβίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολιτικής Μακεδονίας και Θράκης, επισκέφτηκε την περιοχή από τις 15 έως και τις 18 Νοεμβρίου 2023. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο ταξίδι συμμετείχαν και εκπρόσωποι δύο tour operators από την Σερβία η Milena Radisavljevic από το «KonTiki Travel» και ο Dejan Kostic του «Mediteraneo Holidays» καθώς προωθούν χιλιάδες Σέρβους τουρίστες σε γνωστά τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου τα τελευταία χρόνια.

ελληνικός οργανισμός τουρισμού, εοτ, γαστρονομια μακεδονίας, θρακιωτικη κουζινα, σερβοι τουριστεσ, σερβικη αγορα, τουρισμοσ σερβιασ,  σερβια, Μακεδονική κουζίνα, Θρακιώτικη κουζίνα, Τοπική γαστρονομία, Ελληνική γαστρονομία, Σέρβοι, Αγορά Σερβίας

Οι προσκεκλημένοι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), και της Περιφέρειας, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα αξιοθέατα και το πανέμορφο φυσικό τοπίο της περιοχής, αλλά και τις μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει. Όπως για παράδειγμα, όπως βαρκάδα στο Δέλτα του Έβρου, επίσκεψη στη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Κοσμοσωτήρας στις Φέρες, ξενάγηση στους Αρχαίους Φιλίππους, στο Σουφλί και τα Μουσεία Μεταξιού που διαθέτει και επισκέψεις στις πόλεις Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή.

Οι φιλοξενούμενοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σύνολο των αξιοθέατων τα οποία γνώρισαν, ενώ γοητεύθηκαν από το αίσθημα φιλοξενίας των κατοίκων της Περιφέρειας Ανατολιτικής Μακεδονίας και Θράκης.

ελληνικός οργανισμός τουρισμού, εοτ, γαστρονομια μακεδονίας, θρακιωτικη κουζινα, σερβοι τουριστεσ, σερβικη αγορα, τουρισμοσ σερβιασ,  σερβια, Μακεδονική κουζίνα, Θρακιώτικη κουζίνα, Τοπική γαστρονομία, Ελληνική γαστρονομία, Σέρβοι, Αγορά Σερβίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επίσημους προσκεκλημένους από την Σερβία χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ήρθαν σε επαφή με λιγότερο γνωστούς προορισμούς της Ελλάδας, επισκεπτόμενοι θεματικά μουσεία και παράλληλα γνωρίζοντας την πτυχή του τοπικού γαστρονομικού τουρισμού, δοκιμάζοντας ιδιαίτερες τοπικές συνταγές.

Δείτε επίσης