Τουρισμός

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Θα κάνουμε την Ελλάδα πρότυπο φιλοξενίας»

Η υπουργός Τουρισμού εγκαινίασε την έκθεση «Xenia 2023» και μίλησε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

ολγα κεφαλογιαννη, υπουργοσ τουρισμου, xenia 2023, Εκθεση ξενια 2023, ελληνικοσ τουρισμοσ, ελληνικη φιλοξενια, κλαδοσ φιλοξενιας, ξενοδοχειακοσ τομέας, τουριστικεσ υποδομεσ, υπουργειο τουρισμου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, Έκθεση «XENIA 2023»,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την έκθεση «Xenia 2023» εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και μίλησε στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), για το όραμα, τους στόχους και τις δράσεις για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

«Έχουμε τη βούληση, το σχέδιο και την τεχνογνωσία, ώστε να κάνουμε την Ελλάδα πρότυπο φιλοξενίας και προορισμό αξέχαστων ταξιδιωτικών εμπειριών, με μία ανάπτυξη δίκαιη και ισόρροπη, τα οφέλη της οποίας θα αφορούν ολόκληρη τη χώρα και όλους τους έλληνες πολίτες», τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη στην ομιλία της.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης, προσδιορίζοντας τους στόχους και τη νέα στρατηγική της κυβέρνησης στην λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας.

Όσον αφορά στο σχέδιο δράσης για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-Την προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών, με παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα και πέραν των μηνών τουριστικής αιχμής.

-Τη διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με ποικίλες δραστηριότητες όπως ο ορεινός τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός, ο καταδυτικός τουρισμός και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας.

-Την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να ακολουθήσουν τη συνολική ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και τη φήμη της Ελλάδας ως παγκόσμιου τουριστικού brand.

Αναφερόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «ο νέος νόμος που ψηφίστηκε συνιστά ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση χάραξης μιας νέας πολιτικής για τον ελληνικό τουρισμό», και ότι «θα συνεχιστούν οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, με διαβούλευση και τη συνεργασία του συνόλου των φορέων τουρισμού».

Ειδική αναφορά έκανε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022- 2025», τονίζοντας ότι «έχει ήδη διασφαλιστεί η σταθερή ροή της χρηματοδότησης, μέχρι τη λήξη του», ενώ ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος παρέχει τη δυνατότητα σε περισσότερους συμπολίτες μας να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Επίσης, εστιάζοντας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε δεδομένη «τη νομοθέτηση πλαισίου κανόνων ελέγχου και φορολόγησης», με την οριοθέτηση ελάχιστων λειτουργικών και τεχνικών προδιαγραφών, με πρώτο την αναλογική εφαρμογή και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις των τελών που υφίστανται τα ξενοδοχεία.

Τέλος, μετά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Xenia 2023», η οποία αποτελεί το κορυφαίο εμπορικό φόρουμ του ξενοδοχειακού κλάδου, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη περιηγήθηκε στα περίπτερα εκθετών από όλη τη χώρα και είχε συζητήσεις με εκπροσώπους του κλάδου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για το επίπεδο της φετινής έκθεσης και την συμμετοχή των κορυφαίων εκθετών του κλάδου.

Δείτε επίσης