Τουρισμός

Attika Reisen:Κήρυξε πτώχευση ο Νο1 tour operator διακοπών στην Ελλάδα της Γερμανίας

Μετά από μήνες φημών για έντονα οικονομικά προβλήματα χθες η διοίκηση της εταιρείας υπέβαλλε αίτημα διάλυσης και προστασίας έναντι των πιστωτών της

πτωχευση εταιρειασ, πτωχευση tour operator, attika reisen, γερμανοι τουριστεσ, διακοπεσ στην ελλαδα, γερμανοι τουριστεσ ελλαδα, ελληνικοσ τουρισμοσ 2023, Attika Reisen, Πτώχευση, Tour operator, Γερμανικό τουριστικό πρακτορείο, Διακοπές στην Ελλάδα, Εξειδι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ύστερα από έντονες φήμες των τελευταίων μηνών χθες ο εξειδικευμένος tour operator της Γερμανίας για διακοπές στην Ελλάδα Attika Reisen, με ιστορία από τα μέσα της δεκαετίας του '70, κήρυξε επίσημα πτώχευση και ζήτησε την ένταξή της στις διατάξεις του πτωχευτικού νόμου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η διοίκηση υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης, ειδικής εκκαθάρισης και διάλυσης στις αρμόδιες αρχές καθώς και προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της στην Γερμανία και το εξωτερικό.

Όμως, τις τελευταίες ημέρες ταξιδιωτικά γραφεία ανέφεραν όλο και συχνότερα με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι περιμένουν την καταβολή προμηθειών από την Attika Reisen ενώ υπήρχαν φήμες για σοβαρά οικονομικά προβλήματα του εξειδικευμένου tour operator στον ταξιδιωτικό κλάδο για διακοπές στην Ελλάδα χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο πτωχεύσεων της Γερμανίας, οι μισθοί των εργαζομένων του Attika Reisen είναι διασφαλισμένοι για το ερχόμενο τρίμηνο και επιπλέον τα αιτήματα πληρωμών ταξιδιωτικών γραφείων, πρακτορείων και προμηθευτών μεταφέρονται στον διαχειριστή (ή «διαχειριστή αφερεγγυότητας») που θα αναλάβει την διαχείριση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

πτωχευση εταιρειασ, πτωχευση tour operator, attika reisen, γερμανοι τουριστεσ, διακοπεσ στην ελλαδα, γερμανοι τουριστεσ ελλαδα, ελληνικοσ τουρισμοσ 2023, Attika Reisen, Πτώχευση, Tour operator, Γερμανικό τουριστικό πρακτορείο, Διακοπές στην Ελλάδα

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως «διαχειριστής αφερεγγυότητας» ορίστηκε το δικηγορικό γραφείο Jaffe με έδρα στο Μόναχο, το οποίο -σε πρώτη φάση - ξεκίνησε την μελέτη των οικονομικών στοιχείων της Attika Reisen και εφόσον είναι εφτικτό θα προχωρήσει σε διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή.

Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα ενημερωτικών ιστοσελίδων της Γερμανίας, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν νέες κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν από την πλατφόρμα της Attika Reisen ή μέσω της ιστοσελίδας τους. Παράλληλα, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Γερμανίας επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχουν κρατήσεις για τη χειμερινή σεζόν και συνεπώς δεν χρειάζεται να γίνει «επαναπατρισμός πελατών της εταιρείας από την Ελλάδα».

Ο tour operator Attika Reisen δραστηριοποιούνταν στη Γερμανική αγορά για περισσότερα από 45 χρόνια ως «ειδικός» των διακοπών στην Ελλάδα και είχε τεράστια ποικιλία προσφορών και προορισμών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Βασικός μέτοχος, συνιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας (την τελευταία διετία) ήταν ο Αθανάσιος Καπέλας, ενώ ο ιδρυτής του Attica Reisen Μιχάλης Καραβάς, μετά από βραχεία νοσηλεία, έφυγε από την ζωή πριν από λίγες ημέρες.

πτωχευση εταιρειασ, πτωχευση tour operator, attika reisen, γερμανοι τουριστεσ, διακοπεσ στην ελλαδα, γερμανοι τουριστεσ ελλαδα, ελληνικοσ τουρισμοσ 2023, Attika Reisen, Πτώχευση, Tour operator, Γερμανικό τουριστικό πρακτορείο, Διακοπές στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Αυγούστου η Attika Reisen ίδρυσε νέο θυγατρική (Attika Premium) για αποκλειστικές υπηρεσίες πολυτελείας στην Αθήνα, με εξατομικευμένες πολυτελείς ταξιδιωτικές εμπειρίες, από τον ταξιδιωτικό προγραμματισμό, υπηρεσίες θυρωρείου και μεταφοράς έως διακριτική μεσιτεία ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εκτός από τη διαμονή σε πολυτελή καταλύματα, όπως κομψά boutique ξενοδοχεία στην Αθήνα ή απομονωμένα νησιωτικά καταφύγια, οι υπηρεσίες της Attika Reisen περιελάμβανε επίσης τη διοργάνωση εκδηλώσεων για μια μεγάλη ποικιλία περιστάσεων, όπως γάμους, γενέθλια, εταιρικές εκδηλώσεις, πάρτι, ιδιωτικά δείπνα ή ακόμη και ειδικές εμπειρίες για παιδιά.

Όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα για την οργάνωση των υπηρεσιών στην Ελλάδα και την προώθηση των πωλήσεων η Attika Reisen είχε συνάψει συνεργασία με την ελληνική εταιρία QLS Travel.

Δείτε επίσης