Τουρισμός

Αλεξανδρούπολη: «Ανοίγει» τις πόρτες της στους Τούρκους τουρίστες

Η τουριστική προβολή της ακριτικής πόλης στη γειτονική χώρα ήταν το αντικείμενο συνάντησης του δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη

Αλεξανδρούπολη:
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με τον Έλληνα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντίνο Κούτρα, συναντήθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, με αντικείμενο τον τουρισμό της περιοχής.

Μεταξύ των θεμάτων στην ατζέντα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ελληνικού προξενείου, ήταν η τουριστική προβολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η βελτίωση των υποδομών του τελωνειακού σταθμού των Κήπων, το ενδεχόμενο αύξησης του ημερήσιου αριθμού έκδοσης visa και οι βασικοί άξονες ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας.

Σε σχετική με τη συνάντηση ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής αναφέρεται ότι ο κ. Κούτρας εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του σε ενέργειες που αποσκοπούν στην εξωστρέφεια και προβολή Ελληνικών προορισμών στην περιοχή αρμοδιότητάς του.

Επίσης σημειώνεται πως «αποτέλεσμα της συνάντησης, η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια, από μία σειρά ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν στην διάρκεια του έτους, το πρώτο familian trip που θα διοργανωθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ της Κωνσταντινούπολης και την κυρία Μπάμπαλη Δήμητρα όπου θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας το μήνα Μάιο δημοσιογράφοι και influencers, από τη γειτονική χώρα με σκοπό να ξεναγηθούν στις πολιτιστικές, ιστορικές αλλά και γαστρονομικές διαδρομές του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και να παρακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνες τις ημέρες με αφορμή και τον εορτασμό των Ελευθερίων».

Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Κυριάκος Αετόπουλος καθώς και η διευθύντρια του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη, Δήμητρα Μπάμπαλη.

Δείτε επίσης