«Αλεξάνδρα:» Με εγκαύματα 2ου βαθμού η 72χρονη ασθενής όταν προκλήθηκε φλόγα μετά από αστοχία στον εξοπλισμό του χειρουργείο
Στο χειρουργείο υπήρξε άμεση κινητοποίηση από το νοσηλευτικό προσωπικό και πλαστικός χειρουργός αντιμετώπισε τα εγκαύματα της 72χρονης
Απίστευτο περιστατικό κατά τη διάρκεια χειρουργείου στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όταν μια 72χρονη ασθενής κάηκε μετά από ατύχημα με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.
Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα, 72 ετών, υπέστη εγκαύματα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», την Πέμπτη (24/4) μετά από αστοχία σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του χειρουργείου, με αποτέλεσμα να προκληθεί φλόγα από την οποία η ασθενής υπέστη εγκαύματα 2ου βαθμού.
Στο χειρουργείο υπήρξε άμεση κινητοποίηση από το νοσηλευτικό προσωπικό και πλαστικός χειρουργός αντιμετώπισε τα εγκαύματα της 72χρονης, η οποία στη συνέχεια αφυπνίστηκε ομαλά και μεταφέρθηκε στην Ανάνηψη του νοσοκομείου.
Σημειώνεται πως για το περιστατικό διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία ζητήθηκε από τη Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ. και αναμένεται να ξεκαθαρίσει τα αίτια του συμβάντος.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω ανάρτησής του έκανε λόγο για «απαράδεκτο ατύχημα» ζητώντας συγγνώμη από την ασθενή και δεσμεύτηκε πως θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος.
«Για το απαράδεκτο ατύχημα με την ασθενή που υπέστη έγκαυμα στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» έδωσα εντολή για την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στο X (πρώην twitter).
Τι λέει η 1η Υ.ΠΕ. για το συμβάν στο «Αλεξάνδρα»
Από την πλευρά της με ανακοίνωσή της η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) αναφέρει τα εξής:
Αναφορικά με συμβάν που έλαβε χώρα στο ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» στις 24/04/2025, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
«1. Η ασθενής ΙΕ, ετών 72, θήλυ, υποβλήθηκε στις 24/05/2025 σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.
- Κατά τη διάρκεια της επέμβασης και προς το τέλος αυτής και ενδεχομένως λόγω αιφνίδιας εμφάνισης αστοχίας σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του χειρουργείου προκλήθηκε φλόγα από την οποία η ασθενής υπέστη εγκαύματα 2ου βαθμού.
- Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τη χειρουργική ομάδα και το παριστάμενο νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση του ανωτέρω περιστατικού.
- Αυθημερόν και μετά την εκτίμηση των εγκαυμάτων της ασθενούς και την αρχική αντιμετώπιση αυτών από πλαστικό χειρουργό, η ασθενής αφυπνίστηκε ομαλά, με σταθερά ζωτικά σημεία και μεταφέρθηκε στην Ανάνηψη του Νοσοκομείου, για μετεγχειρητική παρακολούθηση από τρεις ιατρικές ομάδες, ήτοι γυναικολογική, πλαστική και αναισθησιολογική και αντιμετωπίζεται σύμφωνα με ιατρικές οδηγίες και η κατάσταση της υγείας της παραμένει σταθερή.
- Για την διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ., ενώ ζητήθηκε αυθημερόν ο πλήρης φάκελος που αφορά στο σύνολο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ως άνω χειρουργικής επέμβασης».
Τι είπε η υφυπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για το περιστατικό
Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.