Αρσάκειο-bullying: «Πάμε σε πόλεμο» – Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου

Καταγγέλλει ότι το άγριο περιστατικό εις βάρος του γιου της δεν ήταν μεμονωμένο και αφήνει αιχμές για προσπάθεια συγκάλυψης

Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη πλέον στην διοίκηση του σχολείου αλλά και στους καθηγητές δήλωσε η μητέρα του 15χρονου μαθητή του Αρσακείου, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες έπεσε θύμα εκφοβισμού από έξι συμμαθητές του, δένοντάς τον με πετονιά στο λαιμό.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια του 15χρονου ανέφερε ότι το παιδί τους, που δεν ήθελε να πάει την περασμένη Παρασκευή στο σχολείο του Αρσακείου, τώρα διαπιστώνει ότι οι περισσότεροι συμμαθητές του βρίσκονται στο πλευρό του ενώ κάποιοι άλλοι, λίγοι, συμπεριφέρθηκαν με αρνητικό τρόπο.

Η μητέρα του μαθητή δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το περιστατικό bullying, δεν ήταν μεμονωμένο ενώ ανέφερε ότι η απόφαση να καταγγελθεί το σοβαρό περιστατικό εκφοβισμού στην αστυνομία ήταν δική της απόφαση και όχι του γιου της.

Μιλώντας σήμερα στο Mega, η μητέρα του 15χρονυ είπε ότι «εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν, γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά μας».

Ο δε γιος της, είπε ακόμη, «έχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Οι μαθητές τού δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις τύπου “σιγά, τι έπαθες;”. Αυτά, όμως, είναι μεμονωμένα περιστατικά».

Το αγόρι προσπαθεί να διαχειριστεί το περιστατικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είπε η μητέρα του.






«Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη, πάμε σε πόλεμο»

«Αυτήν την στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί, που έγινε ξαφνικά, σαν έκρηξη μπροστά του. Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγε ‘δε θέλω να πάμε στην αστυνομία’, ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά όμως. Ο ίδιος έλεγε ‘όχι, μαμά, σε παρακαλώ’. Του είπα ‘δεν υπάρχει, τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου».

Το περιστατικό, κατά την ίδια, δεν είναι μεμονωμένο. «Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές τους ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους.

» Ο μικρός αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα, τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς, θέλει πραγματικά πολλά κότσια».

«Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την έναρξη των διαδικασιών, μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου τόνισε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες και στους γονείς των συμμαθητών του, αλλά και στο σχολικό περιβάλλον.

Κατήγγειλε ακόμη ότι την Τρίτη η διευθύντρια του Γυμνασίου μάζεψε τους μαθητές και τους ρώτησε ονομαστικά αν φοβούνται στο σχολείο. Έπειτα, απευθυνόμενη στον 15χρονο τον ρώτησε αν φοβάται και όταν εκείνος αποκρίθηκε «ναι», του είπε ότι απορεί με αυτήν του την στάση, καθώς και αυτός, όπως και όλοι οι μαθητές, έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια σχολικού εκφοβισμού.






Την Μεγάλη Τρίτη συνεδριάζουν οι διδάσκοντες

Την Μεγάλη Τρίτη θα συζητηθεί το θέμα του εκφοβισμού του 15χρονου μαθητή από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου του Αρσακείου που θα συνεδριάσει για να λάβει αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έχουν κληθεί οι εμπλεκόμενοι μαθητές -δηλαδή οι έξι δράστες του εκφοβισμού και το θύμα- και οι κηδεμόνες τους.

Σε ανακοίνωσή του το ιδιωτικό σχολείο ανέφερε ότι «η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά την σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.

» Περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος».

Ίσως σας ενδιαφέρουν