Ενδοοικογενειακή βία: «Τσουνάμι» καταγγελιών – 278 συλλήψεις σε 7 μέρες

«Στην πλειοψηφία τους είναι νέες κοπέλες. Οι δράστες συνήθως δεν αποδέχονται τις κατηγορίες και πάντα υπάρχει μία δικαιολογία από τη μεριά τους»

ενδοοικογενειακή βία

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το πρωί της Πέμπτης 9/5 σχετικά με τις καταγγελίας για ενδοοικογενειακή βία που ξεπέρασαν τις 400 μέσα σε μια εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε η κ. Δημογλίδου, τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενδοοικογενειακή βία σοκάρουν. Μέσα σε 7 μέρες έγιναν 488 καταγγελίες και 278 συλλήψεις για περιστατικά κακοποίησης.

Σχεδόν 500 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία κάθε εβδομάδα

«Υπάρχουν διάφορες ηλικίας, στην πλειοψηφία τους είναι νέες κοπέλες. Οι δράστες συνήθως δεν αποδέχονται τις κατηγορίες και πάντα υπάρχει μία δικαιολογία από τη μεριά τους. Μετά τη σύλληψη οδηγείται στον εισαγγελέα και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Υπάρχουν πάνω από 127 δομές για κακοποιημένες γυναίκες σε όλη τη χώρα. Στην ενδοοικογενειακή βία δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος οικογένειας και δεν σχετίζεται με το οικονομικό επίπεδο της οικογένειας. Η πλειοψηφία των κακοποιημένων γυναικών που έρχονται ζητούν να πάνε σε δομή. Πλέον, έχει αλλάξει και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε εμείς τα περιστατικά. Ακόμα και εάν δεν θέλει η γυναίκα να φύγει από το περιβάλλον του σπιτιού της, προσπαθούμε να την πείσουμε να φύγει».

Αναφερόμενη στη δολοφονία της Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και στο γεγονός πως ο σκοπός ήταν εν ενεργεία αστυνομικός ενώ έδινε το παρών σε άλλο αστυνομικό τμήμα, η Κωνσταντίνα Δημογλίδου είπε: «Δυστυχώς, ο νόμος του έδινε το δικαίωμα να παραμένει στην Ελληνική Αστυνομία αλλά είναι σε διαδικασία απόταξης τώρα».

Ίσως σας ενδιαφέρουν