Γεύσεις Χαλκιδικής στο 2ο Taste Halkidiki Festival

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει φεστιβάλ γαστρονομίας με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων και παραγωγών του νομού

Μέλι, ελιές και ελαιόλαδο, τσίπουρο, κρασί και μπύρα, βότανα και ένα σωρό άλλα τοπικά προϊόντα θα προβληθούν από τους παραγωγούς της Χαλκιδικής στο πλαίσιο της γιορτής γαστρονομίας που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, το 2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Νέο Μαρμαρά, στο Δήμο Σιθωνίας, όπου στο χώρο της προβλήτας δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα οι τοπικοί παραγωγοί θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής καθώς και παραδοσιακές μαγείρισσες από τους συλλόγους της κοινότητας θα ετοιμάζουν τις γευστικές δημιουργίες τους, βασισμένες σε τοπικές συνταγές.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Μάλιστα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βαθμολογήσουν το αγαπημένο τους πιάτο και να επιβραβεύσουν τους σεφ! Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει και η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Professionals Greece.

Διαβάστε περισσότερα στο: grtimes

Ίσως σας ενδιαφέρουν