Ιερώνυμος για επιθέσεις σε πολιτικούς: «Η Εκκλησία δεν εκδικείται»

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές» σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Ιερώνυμος για επιθέσεις σε πολιτικούς: «Η Εκκλησία δεν εκδικείται»

Θέση για το περιστατικό με το χαστούκι σε βουλεύτρια της ΝΔ κλήθηκε να πάρει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων, οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή μία γυναίκα χαστούκισε την Αγγελική Δεληκάρη, βουλεύτρια της ΝΔ, μέσα σε εκκλησία στην Καβάλα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η εν λόγω γυναίκα πλησίασε τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος μέσα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο στην Καβάλα, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας. Η γυναίκα χαστούκισε την Αγγελική Δεληκάρη, ενώ φέρεται να φώναζε διάφορα πράγματα εναντίον της από την στιγμή που ο ιερέας ανακοίνωσε την παρουσία της βουλεύτριας στον ναό. Καταφέρθηκε εναντίον της εξαιτίας της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η πράξη καταδικάστηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα, ενώ η Νίκη την παρέπεμψε για διαγραφή αναστέλλοντας την κομματική της ιδιότητα.

Ίσως σας ενδιαφέρουν