Κόλπα νέων συνοριοφυλάκων με εικονικά σύμφωνα συμβίωσης για να μην πάνε Ορεστιάδα

Στο «μικροσκόπιο» 80 σύμφωνα συμβίωσης – Θα ελεγχθεί εάν τα υπέγραψαν με γυναίκες που ζουν στον Έβρο – Έλαβαν έτσι 5-7 μόρια για να γλυτώσουν την Ορεστιάδα

Με την βούλα του Νόμου, συνοριοφύλακες της τελευταίας σειράς που κατετάγησαν στο σώμα, υπέγραψαν σύμφωνα συμβίωσης, ενώ βρίσκονταν στη σχολή, και κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν περισσότερα μόρια από τους ανύπαντρους συναδέλφους τους, διασφαλίζοντας έτσι μια θέση στην έδρα της αστυνομικής διεύθυνσης, έτσι ώστε να μην υπηρετήσουν στα σύνορα με την Τουρκία.

«Ποιός μπορεί να αποδείξει πως τα σύμφωνα συμβίωσης είναι εικονικά από τη στιγμή που έχουν την υπογραφή και την σφραγίδα συμβολαιογράφου. Αυτό προβλέπει ο Νόμος, αυτό έκαναν», ανέφερε στο Vradini.gr αξιωματούχος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος επεσήμανε πως και σε άλλες σειρές συνοριοφυλάκων υπήρχαν σύμφωνα συμβίωσης, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, όπως στην τελευταία περίπτωση.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, διέταξε διοικητική έρευνα ύστερα από δημοσίευμα της ιστοσελίδας «evros-news.gr», σύμφωνα με το οποίο έχουν υπογραφεί δεκάδες εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες.

Σημειώνεται ότι οι νέοι συνοριοφύλακες είναι 250 και προσελήφθησαν με σκοπό να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων. Οι 115 θα υπηρετήσουν στην Αλεξανδρούπολη και οι υπόλοιποι 125 στην Ορεστιάδα, που έχει και την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων.

Με το σύμφωνο συμβίωσης οι συνοριοφύλακες λαμβάνουν 5 με 7 μόρια και έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να υπηρετήσουν στην πρωτεύουσα του Έβρου (Αλεξανδρούπολη) και όχι στην Ορεστιάδα.

Την έρευνα για να διαλευκανθεί εάν υπάρχει πράγματι περίπτωση απάτης μέσω της σύναψης συμφώνων συμβίωσης ανέλαβε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο. Πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη σημειώνουν ότι στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν 80 σύμφωνα συμβίωσης, δηλαδή ένας στους τρεις επιτυχόντες έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Θα ελεγχθεί εάν οι συνοριοφύλακες τα υπέγραψαν με γυναίκες που ζουν στον Έβρο, ενώ υπάρχουν και μεταξύ τους σύμφωνα συμβίωσης.

Είναι αυτονόητο ότι οι ανύπαντροι συνοριοφύλακες θα διαμαρτύρονταν βλέποντας συναδέλφους τους να μοριοδοτούνται με τρόπο νόμιμο αλλά όχι ηθικό απέναντί τους.

Ίσως σας ενδιαφέρουν