Κορωνοϊός: Έντονη ανησυχία – Πάνω από 4.000 κρούσματα τον Αύγουστο

Νέες συζητήσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στη χώρα μας, λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού τον τελευταίο μήνα. Αρκεί να αναφερθεί ότι τον Αύγουστο καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα πάνω από 4000 φορείς του ιού, ενώ επιβλήθηκαν έκτακτα μέτρα σε πολλές περιοχές, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του.

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στη χώρα καταγράφηκαν χθες 264 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

1832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στην Ελλάδα 20 είναι οι περιοχές στις οποίες κρίθηκε απαραίτητο να επιβληθούν ειδικά μέτρα.

Εντός των ορίων των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω, τίθεται ανώτατο όριο 50 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Οι συνθήκες έχουν οδηγήσει τους ειδικούς να κάνουν νέες συζητήσεις γίνονται που αφορούν στο άνοιγμα των σχολειών.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, η ημερομηνία αυτή ενδέχεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που συζητείται είναι τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα, ήτοι στις 14 Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μιλώντας την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την Επιτροπή των ειδικών, «προετοιμαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή αφορά τους μαθητές όλων των βαθμίδων και σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας.

Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα».

Σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του Open την Παρασκευή, η Νίκη Κεραμέως είχε τονίσει ότι οι μαθητές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν τη μάσκα όλη των ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους αυτού.

Ίσως σας ενδιαφέρουν