Νέα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης από τη Google Ελλάδας, τον ΟΑΕΔ και το υπ. Εργασίας

«Πρωτοβουλία-προπομπός της νέας γενιάς προγραμμάτων κατάρτισης», τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ, ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας, με τη στήριξη του υπουργείου Εργασίας, διευρύνουν το πεδίο των κοινών δράσεών τους.

Προσφέρουν σε 3.000 ανέργους έως 29 ετών τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν τέσσερα νέα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης της Google σε τομείς υψηλής ζήτησης, που προσφέρονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως ανάλυση δεδομένων (data analytics), διαχείριση έργου (project management), τεχνική υποστήριξη πληροφορικής (IT support) και σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη (UX design).

Η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τις αιτήσεις θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, ο Οργανισμός θα πλαισιώσει το πρόγραμμα κατάρτισης με πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου, όσοι ολοκληρώσουν την κατάρτιση, να εργαστούν στο αντικείμενο.

Το πρόγραμμα, που αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Grow Greece with Google, παρουσιάστηκε σήμερα σε διαδικτυακή εκδήλωση, στην οποία μίλησαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, η γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης Πέγκυ Αντωνάκου και η γενική διευθύντρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, Αθανασία Θεοδωρίδου.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη δεξιοτήτων που ζητάει η αγορά εργασίας, όπως είναι οι ψηφιακές και πολύ περισσότερο την επόμενη ημέρα της πανδημίας. «Η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στην αντιστοιχία δεξιοτήτων και αναγκών στην αγορά εργασίας. Αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε! Γι’ αυτό, μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας ως υπουργείο Εργασίας είναι να φέρουμε μια ριζική μεταρρύθμιση στην κατάρτιση, η οποία θα διασφαλίζει ότι εργαζόμενοι και άνεργοι θα αποκτούν τις δεξιότητες, που θα αποτελέσουν πραγματικό εφόδιο στην αγορά εργασίας και θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε νέες δουλειές και υψηλότερους μισθούς» σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περιέγραψε τις πέντε βασικές αρχές που θα διέπουν το νέο σύστημα της κατάρτισης:

  1. Επικέντρωση στις πραγματικές ανάγκες ανέργων, εργαζομένων και επιχειρήσεων.
  2. Έμφαση στην ποιότητα και την πιστοποίηση της κατάρτισης.
  3. Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.
  4. Σύνδεση της κατάρτισης με την απασχόληση.
  5. Συνεργασία με ποιοτικούς παρόχους.

Ίσως σας ενδιαφέρουν