Νίκαια-ναυτική φωτοβολίδα: «Αν την έπαιρνε στο κεφάλι, θα την σκότωνε»

Τι είπε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Σταύρος Μπαλάσκας για τη ναυτική φωτοβολίδα που έπεσε σε αυλή και τι ανέφερε η ίδια η γυναίκα που σώθηκε από τύχη

Νίκαια:  Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα, σε πολλές περιπτώσεις, πυροτεχνήματα και βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν το βράδυ της Ανάστασης.

Εκτός από όλα αυτά πανικό προκάλεσε  και μία ναυτική φωτοβολίδα που έπεσε σε αυλή σπιτιού στη Νίκαια.

«Θα μπορούσε να έχει πέσει οπουδήποτε»

Στη Νίκαια, από τύχη σώθηκε μια γυναίκα από ναυτική φωτοβολίδα που πέρασε δίπλα της και προσγειώθηκε στην αυλή του σπιτιού της την ώρα που επέστρεφε από την εκκλησία.

«Είμαστε κοντά στην εκκλησία αλλά η απόσταση για να φτάσει μέσα στην αυλή η ναυτική φωτοβολίδα ήταν πολύ μεγάλη», λέει η ίδια μιλώντας στο MEGA

«Το σημείο που έπεσε η ναυτική φωτοβολίδα είναι αποθήκη. Από καθαρή τύχη δεν χτύπησε κάποιος. Ήμουν με το κλειδί στην πόρτα και είδα τους καπνούς να βγαίνουν. Τρύπησε την τέντα, έπεσε κοντά στην ψησταριά που είχαμε έτοιμη με τα κάρβουνα, πήρε φωτιά, μετά πήρε φωτιά το μηχανάκι. Πέσαμε με τους κουβάδες και βοηθήσαμε όλοι μαζί κουβά κουβά μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική».

Όπως λέει η ίδια:

«Θα μπορούσε να έχει πέσει οπουδήποτε και να έχει γίνει τρομερή ζημιά».

«Αν την έπαιρνε στο κεφάλι, θα την σκότωνε»

«Η ναυτική φωτοβολίδα έχει μεγάλη δύναμη», λέει από την πλευρά του ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Αυτές είναι είτε ληγμένες οι οποίες μπαίνουν στο παραεμπόριο είτε τα φέρνουν από το ίντερνετ από Κίνα».

«Με τις ληγμένες υπάρχει θέμα. (…) Αν την έπαιρνε στο κεφάλι, θα την σκότωνε», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εκρηκτική Ανάσταση στον Νέο Κόσμο.

«Μια παράξενη μείξη από μπαχαλάκηδες και πιστούς αρχίζουν ένα πάρτι με μολότοφ τη μέρα της Αναστάσεως στον Νέο Κόσμο. Έγινε μια σύλληψη, του αποδόθηκαν κατηγορίες. (…) Την στιγμή που γίνεται η Ανάσταση να κάνει παρέμβαση η Αστυνομία με κλούβες των ΜΑΤ; Είναι δύσκολο κοινωνικά και για την Αστυνομία, κοινωνικά δε θα ήταν άρτιο».

Ίσως σας ενδιαφέρουν