Πανελλήνιες 2020: Συνέχεια με Φυσική και Λατινικά – Προβλέψεις για τη βαθμολογία

Ποιες οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών για την πορεία των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία

Στα μαθήματα προσανατολισμού Φυσική και Λατινικά εξετάζονται σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι που εξετάζονται με το νέο σύστημα δίνουν Φυσική. Όσοι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται με το παλαιό σύστημα δίνουν Φυσική και Λατινικά.

Η πιθανή βαθμολογία

Χειρότερες από τις περσινές αναμένονται οι βαθμολογίες καθώς οι υποψήφιοι φαίνεται να μπερδεύτηκαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τους καθώς τα πολλά θέματα και ο συνδυασμός ερωτήσεων αφήνει την αίσθηση ότι οι περισσότεροι δυσκολεύτηκαν.

Η βαθμολόγηση τώρα ξεκινάει και η εκτίμηση είναι ότι τα Αρχαία Ελληνικά δυσκόλεψαν τους υποψηφίους, όπως και ο συνδυασμός της Νεοελληνικής Γλώσσας μαζί με τη Λογοτεχνία. Καλύτερη εικόνα αναμένεται στα Μαθηματικά, όπως και στα μαθήματα της Κοινωνιολογίας και της Βιολογίας.

Ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν με το πέρας των Πανελλαδικών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η πορεία των βάσεων στις σχολές, διότι φαίνεται μικρή κάμψη σε αυτές των Ανθρωπιστικών Σπουδών και αυξομειώσεις στις Οικονομικές Σχολές. Παρόλα αυτά, σίγουρα θα καταγραφεί άνοδος αφού καταργήθηκαν οι συντελεστές βαρύτητας.

Πρώτες εκτιμήσεις για τα επιστημονικά πεδία

Ίδιος φαίνεται να παραμένει ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με οχτώ στους δέκα υποψήφιους να αναμένεται να πετύχουν την είσοδό τους σε Πανεπιστήμιο.

Όσον αφορά το 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, η εικόνα αναμένεται καλή και φέτος για τους υποψήφιους φοιτητές. Πιθανή μικρή κάμψη στις ανθρωπιστικές σπουδές, η εικόνα θα ολοκληρωθεί με το πέρας των μαθημάτων αυτής της εβδομάδας.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο των Πολυτεχνικών και Θετικών Σχολών αναμένεται να επιτευχθεί εύκολη πρόσβαση σε πολλές σχολές .

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των Ιατρικών σχολών παραμένει η μεγάλη ζήτηση κυρίως στις Ιατρικές σχολές

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών σχολών συνήθως παρατηρούνται αυξομειώσεις μεταξύ των τμημάτων.

Ίσως σας ενδιαφέρουν