Προς άνοιγμα η αγορά – Πώς λειτουργεί το Click in shop

Οι σκέψεις για το άνοιγμα των σχολείων

Ο μειωμένος αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκε χθες (13 Ιανουαρίου) από τον ΕΟΔΥ στην Ελλάδα δημιουργεί αισιοδοξία, όσον αφορά στο άνοιγμα της αγοράς και την επιστροφή σε κάποια κανονικότητα. Πάντως, στην Αττική έχουν καταγραφεί αρκετοί ασθενείς του ιού, γεγονός που προβληματίζει.

Οι μέθοδοι για την επαναλειτουργία των καταστημάτων θα είναι το Click away και το Click in shop.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αύριο, με την κυβέρνηση να περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών.

Σχετικά με τη δεύτερη μέθοδο, αυτή του Click in shop θα αφορά μαγαζιά που πουλούν ρούχα και παπούτσια και οι πελάτες θα μπαίνουν στα καταστήματα με ραντεβού για να δοκιμάζουν τα προϊόντα προτού προβούν στην αγορά τους.

Υπέρ του ανοίγματος της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε τρεις εβδομάδες, αλλά και των γυμνασίων και των λυκείων παράλληλα με το λιανεμπόριο τάχθηκε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Από την άλλη, το σενάριο επαναλειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μοιάζει να είναι χλωμό τη δεδομένη χρονική στιγμή, με την Νίκη Κεραμέως να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν γίνεται να ανοίξει μόνο η τρίτη λυκείου, γιατί οι εκπαιδευτικοί αυτής διδάσκουν και σε άλλες τάξεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης της Marc που παρουσιάστηκε από τον Alpha. Βάσει αυτών, η κυβέρνηση αξιολογείται στο σύνολό της θετικά και μάλλον θετικά (55,8%), με έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και τρεις στους τέσσερις του ΚΙΝΑΛ να έχουν την ίδια άποψη.

Αναφορικά με την πανδημία, θετικά και μάλλον θετικά αξιολογεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης το 53% των πολιτών, ενώ παραπλήσιο ποσοστό (52,4%) θεωρεί θετικά και μάλλον θετικά τα μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων κι επιχειρήσεων.

Πάντως, το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το ποσοστό όσων δηλώνουν πως μάλλον ή σίγουρα θα εμβολιαστούν έχει σκαρφαλώσει στο 70,1% από 49,7% σε έρευνα της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Οκτώβριο.

Αντίστοιχα, όσοι δηλώνουν σίγουρα και μάλλον όχι στο εμβόλιο έχουν περιοριστεί στο 26,5% από 41% τον Οκτώβριο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν