Συνεδριάζει εκτάκτως η Σύνοδος Ιεραρχίας για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Σκληρή γλώσσα», από τους ιεράρχες, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να απευθύνει ισχυρό μήνυμα ενότητας στους κόλπους της Ιεραρχίας

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα Τρίτη (23/01) από νωρίς το πρωί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με μοναδικό θέμα συζήτησης το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ειδικότερα, κεντρικός εισηγητής επί του θέματος «Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου» είναι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των 82 Μητροπολιτών, οι οποίοι θα συμμετέχουν.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου αναμένεται να ετοιμαστούν δύο επιστολές:

Η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή και άλλη μία, η οποία θα σταλεί στους βουλευτές που θα αποτυπώνονται οι λόγοι που η Εκκλησία είναι αντίθετη.

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επεξεργάζονται την εισήγηση του για τη σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να απευθύνει ισχυρό μήνυμα ενότητας στους κόλπους της Ιεραρχίας.






Μαρία Αντωνιάδου: Η Ιεραρχία έχει μία δομή, έχει κανόνες που έχουν σφυρηλατηθεί επί 2.000 χρόνια

Εξάλλου, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου μίλησε σχετικά με την έκτακτη Σύνοδος Ιεραρχίας το πρωί της Τρίτης (23/01) στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ειδικότερα, η Μαρία Αντωνιάδου ανέφερε τα εξής:

«Περίπου στις 9 η ώρα, θα ξεκινήσει η έκτακτη Σύνοδος Ιεραρχίας, η κανονική ετήσια πραγματοποιείται συνήθως τον Οκτώβριο, και θα συζητήσουν μετά από εισήγηση του Αρχιεπισκόπου, και του μητροπολίτη Μεσογαίας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πρόθεσης της κυβέρνησης να νομοθετήσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και κυρίως να δοθεί η δυνατότητα της τεκνοθεσίας.

Θα ξεκινήσει μετά μια σειρά διεργασιών που θα προβλέπει ανακοινώσεις και κηρύγματα. Κανένας στην Εκκλησία δεν αναφέρεται σε λαοσυνάξεις. Οι τελευταίες που πραγματοποιηθήκαν ήταν στις αρχές της 10ετίας του 2000 για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Τότε υπήρχε και η στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης με πρώτη τη ΝΔ υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή. Σήμερα δεν υπάρχουν αυτά», είπε αρχικά.

«Το γεγονός ότι η πολιτεία θέλει να προχωρήσει το νομοσχέδιο δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία θα αποδεχθεί τις αποφάσεις αυτές. Η Ιεραρχία έχει μία δομή, έχει κανόνες που έχουν σφυρηλατηθεί επί 2.000 χρόνια, και αυτούς θέλει να τονίσει. Θέλει να προστατεύσει, όπως τονίζει, τον θεσμό της οικογένειας όπως τον γνωρίζουμε.

Υπήρχαν αρχιερείς που είχαν μία μετριοπαθή στάση όμως έχουν κληρικούς, πιστούς που τούς πιέζουν για να εκφραστούν. Το ότι έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και η Ιεραρχία δεν το γνώριζε, στις αρχές του Ιανουαρίου, εκνεύρισε τους αρχιερείς και σήμερα κάποιοι θα ρωτήσουν τι είχε ειπωθεί», συμπλήρωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.






Ίσως σας ενδιαφέρουν